Lavkarbo 4-lags Sjokoladekake i mikrobølgeovn!
 
 
Denne oppskriften er ment å være hurtig så bunnene lages i mikrobølgeovn. Hvis du ikke har mikrobølgeovn kan du fordele røren på et bakepapirkledd stekebrett og steke på 200°C i ca 12 minutter (til du kan ta på de uten å bli klissete på fingrene)
Skrevet av:
Serveringer: ca 6 porsjoner
Ingredienser:
Bunn
  • 80 g mandelmel
  • 20 g kakao
  • 50 g kremost naturell
  • 50 g smør
  • 2 egg
  • 50 g Sukrin Gold
  • 1 ts bakepulver

Sjokoladefrosting
  • 80 g kremost (romtemperert)
  • 120 g smør (romtemperert)
  • 50 - 70 g Sukrinmelis
  • 2 - 3 ss kakao
  • 1 ts instant kaffepulver (kan sløyfes)
  • 0,5 ts vaniljepulver (kan sløyfes)
Fremgangsmåte:
Bunn
  1. Smelt smør i mikrobølgeovn.
  2. Ha kremost i det smelta smøret og sett inn i mikroen i ca 30 sekunder.
  3. Pisk sammen til det minner om cottage cheese.
  4. Pisk inn eggene til du får en glatt røre.
  5. Ha i resterende ingredienser og bland godt.
  6. Del et ark bakepapir i 4 deler.
  7. Del røren i 4 like deler.
  8. Fordel en del røre på bakepapir. Bruk gjerne midten av en liten tallerken som mål (se illustrasjonsbilde nedenfor oppskriften).
  9. Sett bakepapiret med røren på direkte på glassplaten i mikrobølgeovnen og stek på 800W (full effekt) i 90 sekunder.
  10. Gjenta prosessen med resten av røren og la bunnene avkjøle på bakepapiret, gjerne på en rist.

Sjokoladefrosting
  1. Pisk sammen kremost, smør og Sukrinmelis til du får en luftig, hvit krem. Dette tar ca 3 - 4 minutter.
  2. Sikt inn kakao og evt kaffepulver og vaniljepulver og pisk til alt er godt blandet.
  3. Fordel frosting mellom kakelagene. Avslutt med frosting.
Næringsinnhold pr 100 gram:
Kcal: 381 - Fett: 37,3 - Karbohydrater: 2,3 - Protein: 7,7
Recipe by Fett & Forstand at https://fettogforstand.no/norsk/sott/lavkarbo-4-lags-sjokoladekake-i-mikrobolgeovn/