REKLAME – Denne oppskriften er laget i samarbeid med- og inneholder linker til Tights.no
Terte med Vaniljekrem & Sjokoladeganache! (keto, glutenfri) – Deilig terte med smak av sommer! Kanskje den ultimate sommerkake? Denne kaken komponerte jeg til sommerfest på jobb. Jeg bruker alltid lage et keto/lavkarbo alternativ når vi har kake. Veldig mange foretrekker glutenfri og sukkerfri alternativer.
Tradisjon tro fikk jeg sinnsykt dårlig tid på slutten og rakk ikke ta noen fornuftige bilder med kamera. Det gjorde absolutt ingenting for Kenneth, for kake nr 2 måtte til for å få fine bilder (samt skuddsikre oppskriften) og det etter han kom hjem fra havet! Denne kaken passer til en 28-30 cm paiform/terteform.
Smak av sommer!
Vår keto-vennlige Terte med Vaniljekrem & Sjokoladeganache kombinerer semi-sprø tertebunn, søt vaniljekrem, kraftig sjokolade og friske bær! Hva er vel ikke mer sommer enn det? Det kan se ut som dette er en super-komplisert kake, men det er overhode ikke så vanskelig som man tror. Det som tar litt tid er å lage alle komponentene fra bunnen, men gevinsten er desto større! Vi anbefaler å smake deg til ønsket søtningsgrad i vaniljekremen. Første gang jeg lagde den syntes jeg den kunne vært søtere, men denne gangen syns jeg nesten den ble for søt. Derfor valgte jeg søtningsmengde midt i mellom.
Kan jeg bruke X istedenfor X i Terte med Vaniljekrem & Sjokoladeganache?
Vi kan ikke garantere like bra resultat om man bytter ut ingredienser, men det bør gå fint. Sjekk gjerne vår bytteguide for tips!
Er du et kakemenneske? Sjekk flere nydelige kakeoppskrifter her!
- 2 egg (størrelse M/L)
- 1,5 dl fløte
- ½ dl vann
- 50-60 g havrefiber(avhengig av størrelsen på eggene)
- 15 g fiberhusk
- ¼ ts xanthangum
- 2 ss monster TagaSøtt
- 1 ts bakepulver
- ¼ ts salt
- 100 g romtemperert smør
Vaniljekrem
- 6 eggeplommer
- 3 + 3 dl fløte
- 1 ts johannesbrødkjernemel
- 1 strøken ts vaniljepulver
- 80 g Monster TagaSØTT
- 3 plater gelatin
Sjokoladeganache
- 150 Monster Lavkarbo Belgisk Mørk Sjokolade
- 1,5 dl kremfløte
- Varm fløte og vann (tykner deigen fortere)
- Mål opp de tørre ingrediensene.
- Pisk sammen fløteblandingen og egg.
- Ha i de tørre ingrediensene og bland godt. Hvis deigen blir veldig løs kan du ha i litt mer havrefiber som beskrevet i ingredienselisten. Spe på gradvis til du oppnår ønsket konsistens. Deigen skal minne om vanlig gjærdeig og være lett å håndtere.
- La deigen hvile i 10 minutter.
- Kna inn romtemperert smør og sett deigen kjølig i minst 3 timer (helst over natta).
- Forvarm ovnen til 190g.
- Kjevle deigen mellom to bakeark og fordel i en terteform. Kutt av kantene ved å presse de ned mot kanten av formen. La bakepapiret ligge igjen på deigen og fyll det med havsalt, frø, tørkede erter eller lignende. Dette for å forhindre at deigen krymper når den steker.
- Deigen skal steke i flere omganger:
- Stek midt i ovnen i 20 minutter med bakepapir med fyll på.
- Ta ut kaken av ovnen og fjern bakepapiret med fyllet.
- Stek videre i 5 minutter, eller til kantene blir gylden.
- Ta ut av ovnen og dekk til kantene med aluminiumsfolie.
- Stek kaken i 15 minutter.
- Fjern aluminiumsfolien og stek i ytterligere 5-10 minutter, eller til bunnen er gylden.
- La avkjøle helt.
Vaniljekrem
- Pisk eggeplommer og TagaSØTT lett sammen.
- Tilsett 3 dl fløte, vanilje og jbkm og pisk godt sammen.
- Varm opp på medium varme til blandingen tykner. Den skal minne om litt tykk vaniljesaus før den avkjøles helt. Husk at den tykner mer når den avkjøles.
- Bløtlegg gelatinplatene, klem ut vannet og tilsett i den varme kremen.
- La avkjøle.
- Når vaniljekremen er avkjølt pisker du den lett opp.
- Pisk fløtekrem av de resterende 3 dl fløte.
- Vend sammen vaniljekrem og fløtekrem og fordel blandingen i tertebunnen.
Sjokoladeganache
- Finhakk sjokoladen.
- Varm fløten til kokepunktet og fjern kjelen fra varmen.
- Ha i sjokolade og la stå i 1 minutt.
- Bruk en slikkepott og rør til du får en glatt og blank ganache.
- Fordel over vaniljekremen og sett kjølig.
- Pynt med jordbær dyppet i sjokolade, mynteblader, rips og/eller andre friske bær.
Innlegget inneholder reklame i form av direktelink og/eller omtale av aktør(er), eller produkter til en eller flere aktører som vi, Fett & Forstand, har avtale med. Vi ønsker å presisere at alle disse produktene er produkter vi oppriktig står inne for – vi ville aldri anbefalt noe vi selv ikke hadde spist.