Terte med Vaniljekrem & Sjokoladeganache! (keto, glutenfri)
 
 
Denne kaken passer til en 28-30 cm paiform/terteform. NB: Næringsinnholdet er ikke medberegnet bær!
Skrevet av:
Serveringer: 1 stor terte
Ingredienser:
Terte

Vaniljekrem

Sjokoladeganache
Fremgangsmåte:
Terte
  1. Varm fløte og vann (tykner deigen fortere)
  2. Mål opp de tørre ingrediensene.
  3. Pisk sammen fløteblandingen og egg.
  4. Ha i de tørre ingrediensene og bland godt. Hvis deigen blir veldig løs kan du ha i litt mer havrefiber som beskrevet i ingredienselisten. Spe på gradvis til du oppnår ønsket konsistens. Deigen skal minne om vanlig gjærdeig og være lett å håndtere.
  5. La deigen hvile i 10 minutter.
  6. Kna inn romtemperert smør og sett deigen kjølig i minst 3 timer (helst over natta).
  7. Forvarm ovnen til 190g.
  8. Kjevle deigen mellom to bakeark og fordel i en terteform. Kutt av kantene ved å presse de ned mot kanten av formen. La bakepapiret ligge igjen på deigen og fyll det med havsalt, frø, tørkede erter eller lignende. Dette for å forhindre at deigen krymper når den steker.
  9. Deigen skal steke i flere omganger:
  10. Stek midt i ovnen i 20 minutter med bakepapir med fyll på.
  11. Ta ut kaken av ovnen og fjern bakepapiret med fyllet.
  12. Stek videre i 5 minutter, eller til kantene blir gylden.
  13. Ta ut av ovnen og dekk til kantene med aluminiumsfolie.
  14. Stek kaken i 15 minutter.
  15. Fjern aluminiumsfolien og stek i ytterligere 5-10 minutter, eller til bunnen er gylden.
  16. La avkjøle helt.

Vaniljekrem
  1. Pisk eggeplommer og TagaSØTT lett sammen.
  2. Tilsett 3 dl fløte, vanilje og jbkm og pisk godt sammen.
  3. Varm opp på medium varme til blandingen tykner. Den skal minne om litt tykk vaniljesaus før den avkjøles helt. Husk at den tykner mer når den avkjøles.
  4. Bløtlegg gelatinplatene, klem ut vannet og tilsett i den varme kremen.
  5. La avkjøle.
  6. Når vaniljekremen er avkjølt pisker du den lett opp.
  7. Pisk fløtekrem av de resterende 3 dl fløte.
  8. Vend sammen vaniljekrem og fløtekrem og fordel blandingen i tertebunnen.

Sjokoladeganache
  1. Finhakk sjokoladen.
  2. Varm fløten til kokepunktet og fjern kjelen fra varmen.
  3. Ha i sjokolade og la stå i 1 minutt.
  4. Bruk en slikkepott og rør til du får en glatt og blank ganache.
  5. Fordel over vaniljekremen og sett kjølig.
  6. Pynt med jordbær dyppet i sjokolade, mynteblader, rips og/eller andre friske bær.
Næringsinnhold pr 100 gram:
Kcal: 336 - Fett: 31,5 - Karbohydrater: 2,9 - Protein: 5,2
Recipe by Fett & Forstand at https://fettogforstand.no/norsk/sott/kaker/terte-med-vaniljekrem-sjokoladeganache-keto-glutenfri/