REKLAME – Denne oppskriften er laget i samarbeid med- og inneholder linker til Tights.no
Sebrakake i kopp! (keto, glutenfri) – Har du lyst på noe godt i en fei? Da er dette oppskriften for deg! Sebrakake i kopp er en koppkake som består av en sjokoladerøre og en vaniljerøre, toppet med fyldig og god frosting med mild sjokoladesmak. Ikke bare smaker den utrolig godt, men den er laget på under 10 minutter.
Koppkaker i lange baner!
Vi har laget koppkaker i heimen siden vi la om kostholdet i 2017. Det er så såre enkelt og man kan variere i det uendelige. Tilsette litt sitronskall for sitronkake, ferske eller frostne blåbær for blåbærkake, gulrotrasp og krydder for gulrotkake, kremtopp og sukkerfritt syltetøy for bløtkake. Mulighetene er uendelige! Sebrakake i kopp er en herlig blanding av sjokoladekake og lys kake med et hint av vanilje. Frostingen i seg selv er så god at du godt kan lage dobbel oppskrift.
- 25 g smør
- 25 g kremost naturell
- 1 egg
- ¼ ts bakepulver
- ½ ss BakeSukkr
- ½ ss kakaopulver
- 1 ss havrefiber
- 3-4 dråper vaniljeessens
Frosting
- 15 g kremost naturell
- 15 g romtemperert smør
- ¼ ts kakaopulver
- ½ ts BakeSukkr
- en klype pulverkaffe (kan sløyfes)
- Smelt smør og kremost og pisk inn egget.
- Rør inn Bakesukkr og bakepulver.
- Del røren i to like deler.
- Rør kakaopulver i den ene delen, og havrefiber og vaniljeessens i den andre.
- Hell en spiseskje med den mørke røren i bunnen av en kopp. Hell deretter en spiseskje med lys røre i midten av den mørke røren. Gjenta til rørene er brukt opp.
- Stek kaken på full effekt i mikrobølgeovnen i 2 minutter.
Frosting
- Rør sammen alle ingrediensene til alt er godt blandet og forden over kaken.