Rullekake med Bringebær & Ostekrem (Keto, Nøttefri) – Jeg kan ikke fatte og begripe hvorfor vi ikke har flere rullekaker på bloggen?! Men det har vi tenkt å gjøre noe med! Kaken er superenkel å lage, og smaker helt sinnsykt godt!
Vår Rullekake med Bringebær & Ostekrem er selvsagt keto/lavkarbo og i tillegg nøttefri! Oppskriften er i utgangspunktet utviklet med havrefiber men du kan også bruke pofiber, teksturen blir noe grovere med sistnevnte. Det går også fint å bruke en blanding, litt fra begge bakeegenskapene! Ostekremen er en slager her i huset, vi syns det er mye friskere og lettere en bare fløtekrem. Det gir liksom litt mer karakter til kaker, og vi lager de fleste ostekremene våre mer eller mindre på samme måte, med kremfløte, kremost naturell, Sukrinmelis og vanilje.
Bunnen på denne rullekaken klasker man sammen i løpet av minutter, enklere blir det ikke! Eller jo, er du i det ekstra late hjørnet kan du fint bruke ferdigkjøpt sukkerfritt syltetøy!
Vi har mange oppskrifter på kaker, og flere kommer!
- 200 g frosne bringebær
- 1 ts sukkerfri bringebærgelepulver (se hovedinnlegg for tips)
- 2 ss vann
- ⅛ ts xanthangum eller ¼ ts johannesbrødkjernemel
- 40 g Sukrin Gold eller annen søtning
Ostekrem
- 2,25 dl kremfløte
- 100 g kremost naturell
- 30-40 g Sukrinmelis
- 6-7 dråper vaniljeessens
Bunn
- 3 egg størrelse S/M (ca 150 g egg uten skall)
- 25 g havrefibereller 20 g Pofiber (alternativt en blanding av disse)
- 1 flat ts bakepulver
- 30 g Sukrin Gold
- 8 dråper vaniljeessens (kan sløyfes)
- Gi bringebærene et oppkok.
- Rør inn xanthan gum og la putre i ca 5 minutter. Ta deretter kjelen av platen.
- Bland gelepulver og vann og la svelle.
- Rør geleen i bringebærsyltetøyet og avkjøl helt.
Ostekrem
- Pisk sammen alle ingrediensene til en luftig og halvstiv krem.
- TIPS: Det er lettere å fordele kremen på bunnen med en sprøytepose.
Bunn
- Forvarm ovnen til 210°C.
- Pisk egg og Sukrin Gold til en superluftig eggedosis. Dette kan ta opptil 5 minutter.
- Vend forsiktig inn havrefiber/pofiber og bakepulver.
- Fordel røren på et bakepapirkledd stekebrett.
- Stek på midterste rille i ovnen i 5 minutter. Pass på hele tiden så bunnen ikke blir for stekt.
- Ta ut brettet og vipp kakebunnen over på et annet bakepapir - strø gjerne litt sukrin på for sukker-looken!
- Fordel syltetøy på bunnen, den siden som lå vendt ned mot stekebrettet.
- Fordel ostekremen på bunnen og rull kaken sammen så stramt du greier uten at fyllet tyter ut.
- Sett kjølig.
Pingback: Lavkarbo rullekake med jordbær! – Lipodemlivet.no
Ååh, så deilig! Jeg har vokst opp med sjokoladerullekake med smørkrem, som er min favorittkake – kanskje dere vil lage en versjon av denne? 😅😊
Heisann 🙂 Står på agenda 🙂
Hvor lenge skal rullekake steke?? 🤔
5 minutter, står i oppskriften 🙂
Den ble veldig god! Lurer på om det kanskje går an å lage bløtkake med denne bunnen? Har noen prøvd?
Heisann 🙂 Tusen takk! Vi har ikke prøvd selv men tror det skal funke fint 🙂