Keto Rullekake med Bringebær og Ostekrem
 
 
Skrevet av:
Serveringer: 1 stor rullekake
Ingredienser:
Bringebærsyltetøy
  • 200 g frosne bringebær
  • 1 ts sukkerfri bringebærgelepulver (se hovedinnlegg for tips)
  • 2 ss vann
  • ⅛ ts xanthangum eller ¼ ts johannesbrødkjernemel
  • 40 g Sukrin Gold eller annen søtning

Ostekrem
  • 2,25 dl kremfløte
  • 100 g kremost naturell
  • 30-40 g Sukrinmelis
  • 6-7 dråper vaniljeessens

Bunn
  • 3 egg størrelse S/M (ca 150 g egg uten skall)
  • 25 g havrefibereller 20 g Pofiber (alternativt en blanding av disse)
  • 1 flat ts bakepulver
  • 30 g Sukrin Gold
  • 8 dråper vaniljeessens (kan sløyfes)
Fremgangsmåte:
Bringebærsyltetøy
  1. Gi bringebærene et oppkok.
  2. Rør inn xanthan gum og la putre i ca 5 minutter. Ta deretter kjelen av platen.
  3. Bland gelepulver og vann og la svelle.
  4. Rør geleen i bringebærsyltetøyet og avkjøl helt.

Ostekrem
  1. Pisk sammen alle ingrediensene til en luftig og halvstiv krem.
  2. TIPS: Det er lettere å fordele kremen på bunnen med en sprøytepose.

Bunn
  1. Forvarm ovnen til 210°C.
  2. Pisk egg og Sukrin Gold til en superluftig eggedosis. Dette kan ta opptil 5 minutter.
  3. Vend forsiktig inn havrefiber/pofiber og bakepulver.
  4. Fordel røren på et bakepapirkledd stekebrett.
  5. Stek på midterste rille i ovnen i 5 minutter. Pass på hele tiden så bunnen ikke blir for stekt.
  6. Ta ut brettet og vipp kakebunnen over på et annet bakepapir - strø gjerne litt sukrin på for sukker-looken!
  7. Fordel syltetøy på bunnen, den siden som lå vendt ned mot stekebrettet.
  8. Fordel ostekremen på bunnen og rull kaken sammen så stramt du greier uten at fyllet tyter ut.
  9. Sett kjølig.
Næringsinnhold pr 100 gram:
Kcal: 171 - Fett: 15,2 - Karbohydrater: 2,4 - Protein: 4,1
Recipe by Fett & Forstand at https://fettogforstand.no/norsk/sott/kaker/rullekake-med-bringebaer-ostekrem-keto-nottefri/