Keto Rullekake med Bringebær og Ostekrem
Skrevet av: Fett & Forstand
Serveringer: 1 stor rullekake
- 200 g frosne bringebær
- 1 ts sukkerfri bringebærgelepulver (se hovedinnlegg for tips)
- 2 ss vann
- ⅛ ts xanthangum eller ¼ ts johannesbrødkjernemel
- 40 g Sukrin Gold eller annen søtning
- 2,25 dl kremfløte
- 100 g kremost naturell
- 30-40 g Sukrinmelis
- 6-7 dråper vaniljeessens
- 3 egg størrelse S/M (ca 150 g egg uten skall)
- 25 g havrefibereller 20 g Pofiber (alternativt en blanding av disse)
- 1 flat ts bakepulver
- 30 g Sukrin Gold
- 8 dråper vaniljeessens (kan sløyfes)
- Gi bringebærene et oppkok.
- Rør inn xanthan gum og la putre i ca 5 minutter. Ta deretter kjelen av platen.
- Bland gelepulver og vann og la svelle.
- Rør geleen i bringebærsyltetøyet og avkjøl helt.
- Pisk sammen alle ingrediensene til en luftig og halvstiv krem.
- TIPS: Det er lettere å fordele kremen på bunnen med en sprøytepose.
- Forvarm ovnen til 210°C.
- Pisk egg og Sukrin Gold til en superluftig eggedosis. Dette kan ta opptil 5 minutter.
- Vend forsiktig inn havrefiber/pofiber og bakepulver.
- Fordel røren på et bakepapirkledd stekebrett.
- Stek på midterste rille i ovnen i 5 minutter. Pass på hele tiden så bunnen ikke blir for stekt.
- Ta ut brettet og vipp kakebunnen over på et annet bakepapir - strø gjerne litt sukrin på for sukker-looken!
- Fordel syltetøy på bunnen, den siden som lå vendt ned mot stekebrettet.
- Fordel ostekremen på bunnen og rull kaken sammen så stramt du greier uten at fyllet tyter ut.
- Sett kjølig.
Kcal: 171 - Fett: 15,2 - Karbohydrater: 2,4 - Protein: 4,1
Recipe by Fett & Forstand at https://fettogforstand.no/norsk/sott/kaker/rullekake-med-bringebaer-ostekrem-keto-nottefri/
3.5.3251