Hjemmelaget After Eight (sukkerfri, keto)

Hjemmelaget After Eight (sukkerfri, keto)

Hjemmelaget After Eight (sukkerfri, keto)

Hjemmelaget After Eight (sukkerfri, keto)

Hjemmelaget After Eight (sukkerfri, keto)

Hjemmelaget After Eight (sukkerfri, keto)

Hjemmelaget After Eight (sukkerfri, keto)

Hjemmelaget After Eight (sukkerfri, keto)

Hjemmelaget After Eight (sukkerfri, keto)Dette innlegget inneholder reklame (mer informasjon på slutten av innlegget under oppskriftskortet)
Hjemmelaget After Eight (Sukkerfri, keto) – trenger vi si mere? Når jeg var liten syntes jeg After Eight var verdens kjedeligste sjokolade. Men det var ofte det man fikk når man var med mamma på Tupperware parties – og jeg var alltid den høflige ungen som aldri takket nei.

Jeg lærte meg rask å ikke bare like den, men ELSKE den! After Eight er en av mine absolutte favorittsjokolader til dags dato, men vi har jo ikke smakt det siden vi la om kostholdet for 3 år siden! Nå har vi endelig laget en sukkerfri versjon. Man kan bruke ulike metoder, og det kan fort bli litt “pjæsk”, som vi kaller det her nord, hvis man ønsker å gjenskape den tradisjonelle formen på After Eight, men det er SÅ verd det, vi lover! Alternativt kan man bruke sjokoladeformer.

Du syns kanskje det er mange rare ingredienser i denne oppskriften på hjemmelaget After Eight? MCT olje får du kjøpt på blant annet Tights.no og er egentlig en av “Must-have” produktene på keto – så den bør man egentlig ha i skapet allerede, hehe!
Flytende lecithin er såvitt vi vet ikke tilgjengelig i Norge (enda), men noen tipset om å kjøpe kapsler på helsekost som man kan åpne. Har ikke forsøkt det selv, men det kan hende det funker gull! Lecithin vi brukte er kjøpt på iHerb. Lecithin er også et produkt man egentlig bør ha liggende i skapet om man er glad i å lage mat, og spesielt om man er glad i å eksperimentere! Vi har brukt det i noen oppskrifter allerede, og flere kommer.

Sukrinmelis er et must i denne oppskriften, vi forsøkte med andre typer søtning som vi knuste i blender, men de er for fuktighetsbevarende. Det vil si at de holder for mye på fuktighet og skaper dermed et annerledes resultat da massen blir veldig mye “våtere”. Når det kommer til sukkerfri sjokolade er det er evigvarende spørsmål om hva som er best, osv. Vi har brukt litt forskjellige typer men så reagerer ikke vi på maltitol heller. Et veldig godt alternativ uten maltitol er sukkerfri sjokolade fra Monster (tights.no) søtet med erytrithol og UTEN maltitol!

Spiser du mer et lavkarbo-kosthold enn keto kan du fint bruke 85% eller mer mørk sjokolade kjøpt på dagligvare. Vi håper disse friske, søte bitene faller like godt i smak hos dere som de gjorde hos oss! PSPSPSP: Husk for all del å smak deg fram til ønsket styrke – peppermynteoljer (vi har forresten brukt denne – kan kjøpes på apotek og helsekost) varierer i konsentrasjon og styrke er jo smak og behag!

Hjemmelaget After Eight (sukkerfri, keto)
 
Skrevet av:
Ingredienser:
 • 150-180 g sukkerfri mørk sjokolade
 • 60 g Sukrinmelis
 • 2-3 ss MCT olje
 • ¼ ts flytende lecithin (se hovedinnlegg for tips)
 • ca 8-10 dråper peppermynteolje (se hovedinnlegg for tips)
Fremgangsmåte:
 1. Pisk sammen alle ingrediensene utenom sjokoladen. Forsøk med 2 ss MCT olje først. Blir massen for tørr har du gradvis i litt mer olje. Blir den for løs kan du ha i litt mer Sukrinmelis.
 2. Smelt sjokoladen over vannbad.

Metode I - Frihånd
 1. Lag klart en brødfjøl eller lignende kledd med bakeark.
 2. Fordel litt i underkant av halvparten av sjokoladen på bakearket - litt under A4 størrelse.
 3. Avkjøl i fryseren i ca 10 minutter.
 4. Fordel mintfyllet oppå sjokoladen og avkjøl i fryseren i ca 15-20 minutter.
 5. Forden resten av sjokoladen, men la det være litt igjen til forsegling av kantent (ca 5 spiseskjeer).
 6. Avkjøl godt.
 7. Bruk en god kniv som er varmet opp i varmtvann og kutt passe biter.
 8. Bruk en gaffel eller lignende for å holde bitene mens du forsiktig forsegler hjørnene med litt sjokolade. Sett kjølig. After Eight bør oppbevares kjølig.
 9. Hell over sjokolade så du dekker fyllet og fyller formen. Avkjøl.
 10. Metode II - Dypping
 11. Ha fyllet over i passende silikonformer og frys noen timer til det er gjennomfrossen.
 12. Smelt sjokolade over vannbad.
 13. Dypp bitene og legg de på et fat eller lignende med bakepapir.
 14. Avkjøl.

Metode II - silikonformer
 1. Avkjøl gjerne formen(e) i fryseren.
 2. Hell i smeltet sjokolade og roter rundt så du er sikker på at du får sjokolade godt i kantene. Hell overskuddssjokoladen tilbake i den smelta sjokoladen.
 3. Avkjøl i fryseren noen minutter og gjenta.
 4. Ha i mintfyll og avkjøl.
 5. Hell over sjokolade så du dekker fyllet og fyller formen. Avkjøl.

Innlegget inneholder reklame i form av direktelink og/eller omtale av aktør(er), eller produkter til en eller flere aktører som vi, Fett & Forstand, har avtale med. Vi ønsker å presisere at alle disse produktene er produkter vi oppriktig står inne for – vi ville aldri anbefalt noe vi selv ikke hadde spist.

One Comment

 1. Pingback: Polkagriser! (Keto & Sukkerfri Candy Canes) - Fett & Forstand

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.