Hjemmelaget After Eight (sukkerfri, keto)
 
 
Skrevet av:
Ingredienser
  • 150-180 g sukkerfri mørk sjokolade
  • 60 g Sukrinmelis
  • 2-3 ss MCT olje
  • ¼ ts flytende lecithin (se hovedinnlegg for tips)
  • ca 8-10 dråper peppermynteolje (se hovedinnlegg for tips)
Fremgangsmåte
  1. Pisk sammen alle ingrediensene utenom sjokoladen. Forsøk med 2 ss MCT olje først. Blir massen for tørr har du gradvis i litt mer olje. Blir den for løs kan du ha i litt mer Sukrinmelis.
  2. Smelt sjokoladen over vannbad.

Metode I - Frihånd
  1. Lag klart en brødfjøl eller lignende kledd med bakeark.
  2. Fordel litt i underkant av halvparten av sjokoladen på bakearket - litt under A4 størrelse.
  3. Avkjøl i fryseren i ca 10 minutter.
  4. Fordel mintfyllet oppå sjokoladen og avkjøl i fryseren i ca 15-20 minutter.
  5. Forden resten av sjokoladen, men la det være litt igjen til forsegling av kantent (ca 5 spiseskjeer).
  6. Avkjøl godt.
  7. Bruk en god kniv som er varmet opp i varmtvann og kutt passe biter.
  8. Bruk en gaffel eller lignende for å holde bitene mens du forsiktig forsegler hjørnene med litt sjokolade. Sett kjølig. After Eight bør oppbevares kjølig.
  9. Hell over sjokolade så du dekker fyllet og fyller formen. Avkjøl.
  10. Metode II - Dypping
  11. Ha fyllet over i passende silikonformer og frys noen timer til det er gjennomfrossen.
  12. Smelt sjokolade over vannbad.
  13. Dypp bitene og legg de på et fat eller lignende med bakepapir.
  14. Avkjøl.

Metode II - silikonformer
  1. Avkjøl gjerne formen(e) i fryseren.
  2. Hell i smeltet sjokolade og roter rundt så du er sikker på at du får sjokolade godt i kantene. Hell overskuddssjokoladen tilbake i den smelta sjokoladen.
  3. Avkjøl i fryseren noen minutter og gjenta.
  4. Ha i mintfyll og avkjøl.
  5. Hell over sjokolade så du dekker fyllet og fyller formen. Avkjøl.
Recipe by Fett & Forstand at https://fettogforstand.no/norsk/sott/godteri/hjemmelaget-after-eight-sukkerfri-keto/