Fruktnøtt! (keto, sukkerfri)

Fruktnøtt! (keto, sukkerfri)Fruktnøtt! (keto, sukkerfri)Fruktnøtt! (keto, sukkerfri) Fruktnøtt! (keto, sukkerfri) Fruktnøtt! (keto, sukkerfri) Fruktnøtt! (keto, sukkerfri)Fruktnøtt! (keto, sukkerfri)Fruktnøtt! (keto, sukkerfri)REKLAME – Denne oppskriften er laget i samarbeid med- og inneholder linker til Tights.no
Fruktnøtt! (keto, sukkerfri)
– min favorittsjokolade, og et stort savn på keto. Men ikke nå lengre!

Ideen!

Fruktnøtt er som sagt en stor favoritt, men ikke noe man kan spise på keto dessverre. Nå nærmer påsken seg, og da syns vi at man skal unne seg noe godt, helt uten å gå på bekostning av kostholdet. Fruktnøtt er noe jeg alltid har brukt å kose meg med rundt påsketider, og da måtte vi jo bare lage en keto-vennlig variant.

Oppskriften

Oppskriften på keto fruktnøtt er såre enkel; du trenger jukse-rosiner (egen oppskrift), hasselnøtter, og en god sukkerfri sjokolade. Vår sukkerfri keto-versjon er minst like god som originalen, om ikke bedre? For aller best resultat anbefaler vi å riste hasselnøttene litt i enten en varm stekepanne, eller i ovnen. Kun noen få minutter, men det er absolutt ikke et must.

Formen!

Formen vår er kjøp på Søstrene Grene, men den er ikke et must. Andre typer silikonformer funker like bra, og har du ingen av delene kan du fordele sjokoladeblandingen på et bakepapir, akkurat som med sjokoladebark. Enkelt og greit.

Temperering av sjokolade!

For aller best resultat anbefale vi å temperere sjokoladen, men det er ikke et must. Utemperert sjokolade bør oppbevares kjølig.

Hva er temperert sjokolade?

Herdet sjokolade involverer mye vitenskap. For en veldig enkel forklaring: Tempering av sjokolade omfordeler kakaosmøret i sjokoladen, noe som gjør det mer homogent, skinnende og lettere å jobbe med.

Riktig temperert sjokolade er skinnende, glatt og resulterer i den karakteristiske knekkelyden når du bryter av en bit etter sjokoladen har stivnet. Hvis sjokolade ikke er herdet, vil den se livløs, stripete og til og med potensielt gråaktig ut. Dette er grunnen til at temperering av sjokolade er et viktig steg når du jobber med sjokolade.  All slags sjokolade kan tempereres!

En enkel måte å temperere sjokolade uten bruk av termometer:

 • Hakk sjokoladen i like store biter, jo mindre jo fortere smelter de.
 • Smelt 3/4 av sjokoladen over vannbad til den når en temperatur på:
  • Mørk sjokolade 49°C
  • Melkesjokolade 46°C
  • Hvit sjokolade 43°C
 • Tilsett gradvis den reserverte hakkede, usmeltede sjokoladen i bollen med smeltet sjokolade.
 • Rør til den tilsatte sjokoladen er smeltet. Fortsett å røre til temperaturen faller til;
  • 28 ° C for mørk sjokolade
  • 27 ° C for melkesjokolade
  • 26 ° C for hvit sjokolade.
 • Når det har nådd rett temperatur legger du  sjokoladen tilbake i vannbad og varmer til sjokoladen når en temperatur på;
  • 32 ° C for mørk sjokolade
  • 30 ° C for melkesjokolade
  • 28 ° C for hvit sjokolade

Syns du det hørtes ut som mye jobb? Du MÅ som sagt ikke temperere sjokoladen, men på denne måten kan den oppbevares i romtemperatur. Hvis du velger å ikke temperere sjokoladen bør du oppbevare fruktnøtt sjokoladen i kjøleskapet, den blir uansett like god på smak!

Fruktnøtt! (keto, sukkerfri)
 
Skrevet av:
Serveringer: plate
Ingredienser:
Fremgangsmåte:
 1. Smelt sjokoladen over vannbad (se hovedinnlegg for tips)
 2. Vend inn "rosiner" og grovhakkede hasselnøtter.
 3. Hell over i en form og sett kjølig.

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.