Blåbæris med kandiserte valnøtter

Du er herved invitert til fest i ganen! Kombinasjon blåbær og kandiserte valnøtter smaker helt fantastisk, og med et lite dryss kanel over valnøttene så blir det skikkelig fest i smaksløkene. Du kan gjerne bruke pekannøtter om du ønsker. Denne oppskriften er laget til iskremmaskin. Det er godt mulig at det funker uten, men jeg har ikke prøvd det selv og kan dermed ikke garantere suksess. Prøver du uten iskremmaskin så er det supert med tilbakemelding på hvordan det gikk!

Blåbæris med kandiserte valnøtter
 
På vår maskin får man softiskonsistens etter ca 45 minutter og hard is etter 60 minutter.
Skrevet av:
Ingredienser:
Blåbæris
  • 250 g kremost (romtemperert)
  • 1 ss MCT olje (kan sløyfes)
  • 1 ts vaniljeekstrakt (evt tilsvarende mengde essens)
  • 4 dl kremfløte
  • 70 g Sukrinmelis eller 35 g Tagatesse
  • 1,5 dl mandelmelk
  • 1 god ss Fibersirup Clear (kan sløyfes)
  • 100 g blåbær
  • 1 dl vann
  • 3 ss Sukrin Gold (du kan bruke den søtningen du ønsker)

Kandiserte valnøtter
  • 80 g valnøtter - grovhakkede
  • 30 g Tagatesse
  • 2 ss vann
  • 2 ts smør
  • en klype salt og/eller et dryss kanel (kan sløyfes)
Fremgangsmåte:
  1. Ha blåbær, Sukrin Gold og vann i en kjele.
  2. Gi et oppkok og la småputre i 5 minutter.
  3. Sil av saften.
  4. Pisk sammen romtemperert kremost sammen med siktet Sukrinmelis.
  5. Ha deretter i vaniljeekstrakt, MCT olje, fløte, mandelmelk, Fibersirup Clear og saften fra blåbærene og bland godt.
  6. Ha over i iskremmaskinen. Følg anvisningen på maskinen din.
  7. Resten av bærene rører du inn de siste 15 minuttene av tiden.

Kandiserte valnøtter
  1. Ha Tagatesse og vann i en panne og varm til det karamelliseres gylden (ikke for lyst). Jo mørkere farge jo mer bitter smak for de som liker det.
  2. Slå av varmen og rør inn smør og vend inn grovhakkede valnøtter.
  3. Surr nøttene i karamellen i ca 1 minutt (pass på så de ikke blir brent).
  4. Ha over på et bakepapir og skill de så godt du klarer. 2 teskjeer gjør susen til dette arbeidet!
  5. Dryss eventuelt på litt krydder og/eller salt.
  6. La avkjøle og oppbevar i tett boks.

 

Opphavsrett og kommersiell bruk

Alt av bilder og tekst på denne siden er beskyttet av opphavsrett til åndsverk. Oppskriftene er utviklet av Fett & Forstand. Dersom en oppskrift er basert på eller inspirert av andre vil det fremkomme klart i hovedinnlegget.

All kommersiell bruk av oppskrifter funnet på denne bloggen skal avtales med Fett & Forstand. Deling av våre oppskrifter på egen nettside er velkommen men vi setter stor pris på at opphavet krediteres.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.