Blåbæris med kandiserte valnøtter
Skrevet av: Fett & Forstand
- 250 g kremost (romtemperert)
- 1 ss MCT olje (kan sløyfes)
- 1 ts vaniljeekstrakt (evt tilsvarende mengde essens)
- 4 dl kremfløte
- 70 g Sukrinmelis eller 35 g Tagatesse
- 1,5 dl mandelmelk
- 1 god ss Fibersirup Clear (kan sløyfes)
- 100 g blåbær
- 1 dl vann
- 3 ss Sukrin Gold (du kan bruke den søtningen du ønsker)
- 80 g valnøtter - grovhakkede
- 30 g Tagatesse
- 2 ss vann
- 2 ts smør
- en klype salt og/eller et dryss kanel (kan sløyfes)
- Ha blåbær, Sukrin Gold og vann i en kjele.
- Gi et oppkok og la småputre i 5 minutter.
- Sil av saften.
- Pisk sammen romtemperert kremost sammen med siktet Sukrinmelis.
- Ha deretter i vaniljeekstrakt, MCT olje, fløte, mandelmelk, Fibersirup Clear og saften fra blåbærene og bland godt.
- Ha over i iskremmaskinen. Følg anvisningen på maskinen din.
- Resten av bærene rører du inn de siste 15 minuttene av tiden.
- Ha Tagatesse og vann i en panne og varm til det karamelliseres gylden (ikke for lyst). Jo mørkere farge jo mer bitter smak for de som liker det.
- Slå av varmen og rør inn smør og vend inn grovhakkede valnøtter.
- Surr nøttene i karamellen i ca 1 minutt (pass på så de ikke blir brent).
- Ha over på et bakepapir og skill de så godt du klarer. 2 teskjeer gjør susen til dette arbeidet!
- Dryss eventuelt på litt krydder og/eller salt.
- La avkjøle og oppbevar i tett boks.
Recipe by Fett & Forstand at https://fettogforstand.no/norsk/sott/desserter/blabaeris-med-kandiserte-valnotter/
3.5.3251