Blåbæris med kandiserte valnøtter
 
 
På vår maskin får man softiskonsistens etter ca 45 minutter og hard is etter 60 minutter.
Skrevet av:
Ingredienser
Blåbæris
  • 250 g kremost (romtemperert)
  • 1 ss MCT olje (kan sløyfes)
  • 1 ts vaniljeekstrakt (evt tilsvarende mengde essens)
  • 4 dl kremfløte
  • 70 g Sukrinmelis eller 35 g Tagatesse
  • 1,5 dl mandelmelk
  • 1 god ss Fibersirup Clear (kan sløyfes)
  • 100 g blåbær
  • 1 dl vann
  • 3 ss Sukrin Gold (du kan bruke den søtningen du ønsker)

Kandiserte valnøtter
  • 80 g valnøtter - grovhakkede
  • 30 g Tagatesse
  • 2 ss vann
  • 2 ts smør
  • en klype salt og/eller et dryss kanel (kan sløyfes)
Fremgangsmåte
  1. Ha blåbær, Sukrin Gold og vann i en kjele.
  2. Gi et oppkok og la småputre i 5 minutter.
  3. Sil av saften.
  4. Pisk sammen romtemperert kremost sammen med siktet Sukrinmelis.
  5. Ha deretter i vaniljeekstrakt, MCT olje, fløte, mandelmelk, Fibersirup Clear og saften fra blåbærene og bland godt.
  6. Ha over i iskremmaskinen. Følg anvisningen på maskinen din.
  7. Resten av bærene rører du inn de siste 15 minuttene av tiden.

Kandiserte valnøtter
  1. Ha Tagatesse og vann i en panne og varm til det karamelliseres gylden (ikke for lyst). Jo mørkere farge jo mer bitter smak for de som liker det.
  2. Slå av varmen og rør inn smør og vend inn grovhakkede valnøtter.
  3. Surr nøttene i karamellen i ca 1 minutt (pass på så de ikke blir brent).
  4. Ha over på et bakepapir og skill de så godt du klarer. 2 teskjeer gjør susen til dette arbeidet!
  5. Dryss eventuelt på litt krydder og/eller salt.
  6. La avkjøle og oppbevar i tett boks.
Recipe by Fett & Forstand at https://fettogforstand.no/norsk/sott/desserter/blabaeris-med-kandiserte-valnotter/