Finnbiff


Finnbiff er noe av det beste jeg vet! Håper dere nyter denne retten like mye som jeg gjør.

Finnbiff
 
Server gjerne med sellerirotmos og aspargesbønner.
Skrevet av:
Serveringer: 6
Ingredienser
  • 400 g reinskav
  • 250 g bacon
  • 250 g sopp (vi brukte en blanding av kantareller og champinjong)
  • 2 fedd hvitløk (kan sløyfes)
  • 1 stor løk
  • 1 ss sukkerfri tyttebærsyltetøy (gjerne hjemmelaga men Lerum sitt er også godt)
  • 1 ss knuste einebær
  • 2 sjalottløk
  • 2 dl fløte
  • 0,5 dl buljong eller vann
  • 3 ss creme fraiche
Fremgangsmåte
  1. Kutt opp bacon, sopp, løk og sjalottløk.
  2. Stek bacon i en god klatt smør.
  3. Tilsett reinskav og stek til kjøttet er gjennomstekt.
  4. Ha i sopp. Hvis det kommer mye fuktighet i gryta kan du ta det av og tilsette senere (som buljong). Ha i løk, sjalottløk, hvitløk og einebær og surr til løken er mør.
  5. Ha i fløte, creme fraiche, kraft/buljong og tyttebær.
  6. La gryta koke godt inn på medium varme i ca 15 minutter.

 

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.