Server gjerne med sellerirotmos og aspargesbønner.
Skrevet av: Fett & Forstand
Serveringer: 6
Ingredienser:
400 g reinskav
250 g bacon
250 g sopp (vi brukte en blanding av kantareller og champinjong)
2 fedd hvitløk (kan sløyfes)
1 stor løk
1 ss sukkerfri tyttebærsyltetøy (gjerne hjemmelaga men Lerum sitt er også godt)
1 ss knuste einebær
2 sjalottløk
2 dl fløte
0,5 dl buljong eller vann
3 ss creme fraiche
Fremgangsmåte:
Kutt opp bacon, sopp, løk og sjalottløk.
Stek bacon i en god klatt smør.
Tilsett reinskav og stek til kjøttet er gjennomstekt.
Ha i sopp. Hvis det kommer mye fuktighet i gryta kan du ta det av og tilsette senere (som buljong). Ha i løk, sjalottløk, hvitløk og einebær og surr til løken er mør.
Ha i fløte, creme fraiche, kraft/buljong og tyttebær.
La gryta koke godt inn på medium varme i ca 15 minutter.
Recipe by Fett & Forstand at https://fettogforstand.no/norsk/middagsretter/finnbiff/