REKLAME – Denne oppskriften er laget i samarbeid med- og inneholder linker til Tights.no
Jaffa Cakes med Bringebær! (Keto, Glutenfri, Sukkerfri) – En re-make av vår oppskrift på Jaffa Cakes fra 2018 – denne gangen med herlig bringebærsmak, og i tillegg nøttefri!
Ny og forbedret oppskrift!
Det var litt morsomt å se innlegget på våre lavkarbo Jaffa Cakes igjen. Faktisk en av våre første oppskrifter på bloggen! Tenk at det har gått hele 3 år allerede. Når vi scroller gjennom alle trehundreognoen oppskrifter på bloggen ser vi tydelig den gradvise forandringen og forbedringen i både bilder og tekst. Kjempegøy!
Jaffa cakes har vært en av mine favoritter siden jeg var liten. Det er definitivt en fantastisk smakskombinasjon med den søte kakebunnen, den små-syrlige geleèn og den dekadente sjokoladen. Klassisk Jaffa Cakes med appelsin er jo alltid en vinner, men spør du meg er Jaffa Cakes med bringebær ENDA bedre! Disse er selvsagt glutenfri, sukkerfri og keto-vennlige!
Bytting av ingredisenser!
Du kan bytte ut havrefiber med pofiber men da vil kakebunnen få en noe grovere konsistens. I prinsippet kan du bruke den søtningen du foretrekker i både bunnen og bringebær-gelèen men aller helst bør du bruke BakeSukkr, Finesse Bakesukker eller TagaSøtt. Hvorfor? Fordi disse søtningsmidlene er de som har mest like egenskaper som sukker og tilfører bunnen en litt karamellisert schvung. Samtidig gir gelèen en litt mer klissete konsistens. Du kan forresten finne svar på det meste når det gjelder bytting av ingredienser i vår bytteguide!
Valg av sjokolade!
Tights.no har et hav av utvalg av sukkerfri, lavkarbo-vennlig sjokolade, noe for enhver smak. Med og uten maltitol, med erythritol og med stevia.
- 3 egg størrelse S/M (ca 150 g egg uten skall)
- 30 g BakeSukkr
- 30 g smør
- 25 g havrefiber
- 1 flat ts bakepulver
- ½ ts Vaniljepulver eller 8 dråper vaniljeessens
Bringebærgelè
- 200 g frosne bringebær + 1 dl vann
- 25 g BakeSukkr
- 3 ts gelatinpulver
- 1 ts sukkerfri bringebærgele-pulver
- ½ dl vann
Sjokoladetrekk
- 130 g valgfri sukkerfri sjokolade. Vi brukte en 50/50 blanding mellom Monster Sukkerfri Belgisk Stevia Mørk Sjokolade og Monster Sukkerfri Belgisk Stevia Melkesjokolade
- Forvarm ovnen til 200°C.
- Pisk egg og BakeSukkr til eggedosis (Det skal være kjempefluffy og nesten hvit).
- Vend forsiktig inn smeltet smør.
- Vend forsiktig inn de tørre ingrediensene.
- Bre forsiktig og jevnt ut på et bakepapirkledd bakebrett.
- Stek midt i ovnen i 8-10 minutter (til såvidt gylden).
- La avkjøle.
- Stikk ut småkaker med pepperkakekutter, eller et glass eller lignende.
Bringebærgelè
- Ha frosne bringebær, 1 dl vann og søtning i en kjele.
- Gi et raskt oppkok og la putre på medium varme i ca 5 minutter.
- Sil blandingen gjennom et dørslag - det skal bli ca 2 dl bærpurè.
- Ha gelatinpulver, sukkerfri bringebærgele-pulver og ½ dl vann i en skål og la stå i ca 5 minutter.
- Løs opp geleblandingen i varm bærpurè.
- Hell blandingen over i en passe stor beholder, enten non-stick eller med bakepapir i bunnen.Vi brukte en ildfast form med målene 30x20.
- La geleen avkjøle i ca 4 timer. Stikk ut ringer i noe mindre størrelse enn bunnen.
- Fordel gele-ringene over kjeksbunnene.
Sjokoladetrekk
- Smelt sjokolade over vannbad og fordel over kakene. Pynt eventuelt med litt frysetørkede bringebær.
- La avkjøle.
Innlegget inneholder reklame i form av direktelink og/eller omtale av aktør(er), eller produkter til en eller flere aktører som vi, Fett & Forstand, har avtale med. Vi ønsker å presisere at alle disse produktene er produkter vi oppriktig står inne for og vi ville aldri anbefalt noe vi selv ikke hadde spist.