Jaffa Cakes med Bringebær! (Keto, Glutenfri, Sukkerfri)
 
 
Serveringer: ca 24 stk
Ingredienser:
Bunn
  • 3 egg størrelse S/M (ca 150 g egg uten skall)
  • 30 g BakeSukkr
  • 30 g smør
  • 25 g havrefiber
  • 1 flat ts bakepulver
  • ½ ts Vaniljepulver eller 8 dråper vaniljeessens

Bringebærgelè
  • 200 g frosne bringebær + 1 dl vann
  • 25 g BakeSukkr
  • 3 ts gelatinpulver
  • 1 ts sukkerfri bringebærgele-pulver
  • ½ dl vann

Sjokoladetrekk
Fremgangsmåte:
Bunn
  1. Forvarm ovnen til 200°C.
  2. Pisk egg og BakeSukkr til eggedosis (Det skal være kjempefluffy og nesten hvit).
  3. Vend forsiktig inn smeltet smør.
  4. Vend forsiktig inn de tørre ingrediensene.
  5. Bre forsiktig og jevnt ut på et bakepapirkledd bakebrett.
  6. Stek midt i ovnen i 8-10 minutter (til såvidt gylden).
  7. La avkjøle.
  8. Stikk ut småkaker med pepperkakekutter, eller et glass eller lignende.

Bringebærgelè
  1. Ha frosne bringebær, 1 dl vann og søtning i en kjele.
  2. Gi et raskt oppkok og la putre på medium varme i ca 5 minutter.
  3. Sil blandingen gjennom et dørslag - det skal bli ca 2 dl bærpurè.
  4. Ha gelatinpulver, sukkerfri bringebærgele-pulver og ½ dl vann i en skål og la stå i ca 5 minutter.
  5. Løs opp geleblandingen i varm bærpurè.
  6. Hell blandingen over i en passe stor beholder, enten non-stick eller med bakepapir i bunnen.Vi brukte en ildfast form med målene 30x20.
  7. La geleen avkjøle i ca 4 timer. Stikk ut ringer i noe mindre størrelse enn bunnen.
  8. Fordel gele-ringene over kjeksbunnene.

Sjokoladetrekk
  1. Smelt sjokolade over vannbad og fordel over kakene. Pynt eventuelt med litt frysetørkede bringebær.
  2. La avkjøle.
Næringsinnhold pr 100 gram:
Kcal: 164 - Fett: 9,9 - Karbohydrater: 3,4 - Protein: 6,6
Recipe by Fett & Forstand at https://fettogforstand.no/norsk/sott/cookies-kjeks/jaffa-cakes-med-bringebaer-keto-glutenfri-sukkerfri/