Jaffa Cakes med Bringebær! (Keto, Glutenfri, Sukkerfri)
- 3 egg størrelse S/M (ca 150 g egg uten skall)
- 30 g BakeSukkr
- 30 g smør
- 25 g havrefiber
- 1 flat ts bakepulver
- ½ ts Vaniljepulver eller 8 dråper vaniljeessens
- 200 g frosne bringebær + 1 dl vann
- 25 g BakeSukkr
- 3 ts gelatinpulver
- 1 ts sukkerfri bringebærgele-pulver
- ½ dl vann
- Forvarm ovnen til 200°C.
- Pisk egg og BakeSukkr til eggedosis (Det skal være kjempefluffy og nesten hvit).
- Vend forsiktig inn smeltet smør.
- Vend forsiktig inn de tørre ingrediensene.
- Bre forsiktig og jevnt ut på et bakepapirkledd bakebrett.
- Stek midt i ovnen i 8-10 minutter (til såvidt gylden).
- La avkjøle.
- Stikk ut småkaker med pepperkakekutter, eller et glass eller lignende.
- Ha frosne bringebær, 1 dl vann og søtning i en kjele.
- Gi et raskt oppkok og la putre på medium varme i ca 5 minutter.
- Sil blandingen gjennom et dørslag - det skal bli ca 2 dl bærpurè.
- Ha gelatinpulver, sukkerfri bringebærgele-pulver og ½ dl vann i en skål og la stå i ca 5 minutter.
- Løs opp geleblandingen i varm bærpurè.
- Hell blandingen over i en passe stor beholder, enten non-stick eller med bakepapir i bunnen.Vi brukte en ildfast form med målene 30x20.
- La geleen avkjøle i ca 4 timer. Stikk ut ringer i noe mindre størrelse enn bunnen.
- Fordel gele-ringene over kjeksbunnene.
- Smelt sjokolade over vannbad og fordel over kakene. Pynt eventuelt med litt frysetørkede bringebær.
- La avkjøle.
Kcal: 164 - Fett: 9,9 - Karbohydrater: 3,4 - Protein: 6,6
Recipe by Fett & Forstand at https://fettogforstand.no/norsk/sott/cookies-kjeks/jaffa-cakes-med-bringebaer-keto-glutenfri-sukkerfri/
3.5.3251