Kyllingwok med Bacon og Grønnsaker! (Keto, Glutenfri)

Kyllingwok med Bacon og Grønnsaker! (Keto, Glutenfri)

Kyllingwok med Bacon og Grønnsaker! (Keto, Glutenfri)

Kyllingwok med Bacon og Grønnsaker! (Keto, Glutenfri)

Kyllingwok med Bacon og Grønnsaker! (Keto, Glutenfri)

Kyllingwok med Bacon og Grønnsaker! (Keto, Glutenfri)

Kyllingwok med Bacon og Grønnsaker! (Keto, Glutenfri)REKLAME – Denne oppskriften er laget i samarbeid med- og inneholder linker til Tights.no
Kyllingwok med Bacon og Grønnsaker! (Keto, Glutenfri) – Jeg er nesten litt sur på meg selv for at jeg har vært så skeptisk til “mirakel nudler” (miracle noodles, shiratiaki noodles, konjac noodles) og dermed ikke prøvd det før nå i senere tid.

Mind you, vi har spist keto i snart 4 år og er det en ting jeg har savnet så er det pasta. Nå har vi jo oppskrift på hjemmelaget pasta, men det er liksom ikke helt det samme, selv om det er en god erstatning. Monster Miracle Noodles er den desidert beste pasta-erstatningen jeg noen sinne har smakt!

Når vi lagde denne oppskriften på Kyllingwok med Bacon og Grønnsaker var broren min på besøk og dermed en naturlig middagsgjest/prøvekanin. Hans kommentar etter å ha spist over halve porsjonen “har dere begynt å spise slike greier igjen?” med referanse til nudlene. Jeg spurte om han syntes de smakte “ekte” og han ble skikkelig overrasket over at det ikke var det! Jeg er helt enig, disse smaker veldig likt originalen, i alle fall slik jeg husker nudler!

Kyllingwok med Bacon og Grønnsaker er inspirert av det asiatiske kjøkken, og preget at en aldri så liten opprydning i kjøleskapet. Det er det som er litt sjarmen med wok; man kan tilsette akkurat de grønnsakene man vil! De viktigste komponentene i denne retter en nudlene, marinaden, og bacon. Glad i Asiatisk mat? Vi har en egen kategori med kun Asiatisk og Asiatisk-inspirerte retter!

Hva er egentlig mirakel-nudler?

Shirataki-nudler (japansk: 白 滝) er en type japanske nudler laget av mel fra planten Amorphophallus konjac. Ordet “shirataki” betyr “hvit foss” på Japansk, noe som beskriver utseendet til nudlene. Shirataki-nudler består for det meste av vann og glukomannan (vannløselig kostfiber), noe som gir nudlene et ekstremt lavt karbohydrat- og kaloriinnhold (ca. 8 kcal per 100 g). Shirataki-nudler brukes derfor som en ingrediens i forskjellige lavkarbokosthold. Nudlene smaker ingenting, men laken de ligger i som egentlig er rent vann, kan lukte litt fiskeaktig når du først åpner posen. Det er derfor viktig at du skyller de GOD i kaldt rennende vann før tilberedning.

 

Kyllingwok med Bacon og Grønnsaker! (Keto, Glutenfri)
 
Skrevet av:
Serveringer: 6 porsjoner
Ingredienser:
Fremgangsmåte:
  1. Bland sammen tamari, sesamolje, chiliflak, hvitløk og Sukkr Gull.
  2. Skjær kyllingkjøttet i passe biter og ha i marinaden.
  3. Skjær bacon og grønnsaker i passe store biter.
  4. Ta nudlene ut av pakken, sil vekk laken og skyll nudlene godt i kaldt rennende vann i et par minutter.
  5. Stek nudlene i litt sesamolje på høy varme for å fjerne mesteparten av fuktigheten. Sett til side.
  6. Stek bacon, ha deretter i sjampinjong og stek videre på høy varme i ca 2 minutter. Bland sammen med de stekte nudlene.
  7. Sil marinaden av kyllingen og sett marinaden til side.
  8. Stek kyllingkjøttet til gjennomstekt men ikke tørrstek. Ha i grønnsakene og lynstek videre på høy varme i ca 2 minutter. Hell i marinaden på slutten av steketiden og bland deretter alle ingrediensene sammen.
  9. Server straks - gjerne med et speilegg.
Næringsinnhold pr 100 gram:
Kcal: 72 - Fett: 4,6 - Karbohydrater: 1,2 - Protein: 5,5

Innlegget inneholder reklame i form av direktelink og/eller omtale av aktør(er), eller produkter til en eller flere aktører som vi, Fett & Forstand, har avtale med. Vi ønsker å presisere at alle disse produktene er produkter vi oppriktig står inne for – vi ville aldri anbefalt noe vi selv ikke hadde spist.

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.