Blåbær Cupcakes med Maple Buttercream & Bacondryss – For deg som liker fleskepannekaker med blåbær og lønnesirup er dette den ULTIMATE cupcake! Kontrasten søtt og salt er uten tvil den beste smakskombinasjonen vi vet om. Sukrinsirup Maple (lønnesirup) finnes på helsekost, eller du kan bestille det direkte fra Funksjonellmat.no som lanserer den ene spennende smaken på sukkerfrie siruper etter den andre. For å få buttercream, eller smørkrem som det kalles på Norsk, må man bruke melis. Istedenfor Sukrin Melis har vi valgt å bruke Sukrin Gold, som enkelt kan pulveriserer i blender, rett og slett på grunn av smaken. Sjekk gjerne ut våre andre oppskrifter på cupcakes.
- 30 g Pofiber
- 60 g smør
- 60 g kremost naturell
- 3 egg (m/l)
- 50 g Sukrin Gold
- 10 dråper vaniljeessens eller ½ ts vaniljeekstrakt
- 1 ts bakepulver
- 50 g blåbær (frosne eller ferske)
Maple Buttercream
- 150 g romtemperert smør
- 100 g Sukrin Gold (knuses til melis i blender).
- 50 g Sukrinsirup Maple
Bacondryss
- 2-3 strimler Bacon
- Forvarm ovnen til 180°C.
- Smelt smør i mikrobølgeovn.
- Ha kremost i det smelta smøret og sett inn i mikroen i ca 30 sekunder.
- Pisk sammen til det minner om cottage cheese.
- Pisk inn eggene til du får en glatt røre.
- Ha i resterende ingredienser og bland godt.
- Fordel røren i 12 muffinsformer.
- Dryss blåbær på toppen og trykk de litt ned i røren.
- Stekes på nest nederste rille i 20 minutter.
- La avkjøle godt.
Maple Buttercream
- Pisk smør og Sukrin Gold luftig.
- Ha i Sukrinsirup Maple og pisk til alt er godt blandet.
- Ha over i en sprøytepose og fordel på kakene.
Bacondryss
- Stek bacon supersprøtt og la avkjøle på litt kjøkkenpapir.
- Knus til smuler og dryss over kakene.