Blåbær Cupcakes med Maple Buttercream & Bacondryss
 
 
Skrevet av:
Serveringer: 12 stk
Ingredienser:
Cupcakes
  • 30 g Pofiber
  • 60 g smør
  • 60 g kremost naturell
  • 3 egg (m/l)
  • 50 g Sukrin Gold
  • 10 dråper vaniljeessens eller ½ ts vaniljeekstrakt
  • 1 ts bakepulver
  • 50 g blåbær (frosne eller ferske)

Maple Buttercream
  • 150 g romtemperert smør
  • 100 g Sukrin Gold (knuses til melis i blender).
  • 50 g Sukrinsirup Maple

Bacondryss
  • 2-3 strimler Bacon
Fremgangsmåte:
Cupcakes
  1. Forvarm ovnen til 180°C.
  2. Smelt smør i mikrobølgeovn.
  3. Ha kremost i det smelta smøret og sett inn i mikroen i ca 30 sekunder.
  4. Pisk sammen til det minner om cottage cheese.
  5. Pisk inn eggene til du får en glatt røre.
  6. Ha i resterende ingredienser og bland godt.
  7. Fordel røren i 12 muffinsformer.
  8. Dryss blåbær på toppen og trykk de litt ned i røren.
  9. Stekes på nest nederste rille i 20 minutter.
  10. La avkjøle godt.

Maple Buttercream
  1. Pisk smør og Sukrin Gold luftig.
  2. Ha i Sukrinsirup Maple og pisk til alt er godt blandet.
  3. Ha over i en sprøytepose og fordel på kakene.

Bacondryss
  1. Stek bacon supersprøtt og la avkjøle på litt kjøkkenpapir.
  2. Knus til smuler og dryss over kakene.
Næringsinnhold pr 100 gram:
Kcal: 293 - Fett: 28,5 - Karbohydrater: 2,4 - Protein: 4,5
Recipe by Fett & Forstand at https://fettogforstand.no/norsk/sott/blabaer-cupcakes-med-maple-buttercream-bacondryss/