Verdens beste, enkleste og raskeste ostekake!

Dette folkens, dette er den beste ostekaka i verden!
Den er super enkel å lage og smaker, vel.. ubeskrivelig godt! Den perfekte balansen mellom søtt og syrlig!

Fett & Forstands lavkarbo porsjonsostekake
 
Forberedelse
Tid
Total tid
 
Skrevet av:
Serveringer: 4 porsjoner
Ingredienser

Fett & Forstands lavkarbo porsjonsostekake

Bunn og topp :
  • 100 g valgfri frosne bær.
  • 20 g lavkarboknekk. (Se oppskrift under. Kan også byttes ut med 4 ss Sukrin Gold).
  • 100 g valgfri nøtter og frø.
  • 50 g smør.

Lavkarboknekk
  • 25 g Tagatesse.
  • 1 ss vann.
  • 1 ts smør.
  • 1-2 ss nøttemel (valgfritt).
  • klype salt (valgfritt).
  • Kanel eller annet krydder (valgfritt).

Krem
  • 2 dl fløte
  • 100 g kremost
  • 2-4 ss sukrinmelis
  • Evt tilsvarende mengde i annen søtning
Fremgangsmåte

Bunn og topping
  1. Hell frosne bær i en skål og la tine noe mens du lager det andre.
  2. Strø eventuelt på litt ønsket søtning.
  3. Hvis du ønsker knekk i bunnen må du lage dette først. Se oppskrift nedfor 🙂
  4. Hakk nøtter og knekk i ønskede biter (eventuelt Sukrin Gold).
  5. Smelt smør i panna til det begynner å brese.
  6. Ha i nøttene og stek i 3-4 minutter mens du rører.
  7. Fordel på 4 skåler og sett kjølig.

lavkarboknekk
  1. Ha vann og tagatesse i en liten kasserolle eller en liten jernpanne.
  2. Smelt på medium + varme til det begynner å brune.
  3. Følg godt med. Når du begynner å bli fornøyd med fargen (jo brunere masse jo dypere og mer bitter smak) har du i nøttemel, smør og eventuelt krydder, rør raskt sammen og hell over på bakepapir.
  4. La avkjøle i kjøleskap mens du lager det andre.

Krem
  1. Pisk fløte til rett før den stivner.
  2. Ha i kremost og sukrinmelis og pisk til det er godt blandet og tyknet.
  3. Fordel massen på formene.
  4. Topp med halvtinte bær og pynt eventuelt med litt knekk og kaneldryss.

 

 

 

2 Comments

  1. Jeg lurer på om dere kan komme med forslag til hvilken type nøtter og frø som passer til bunnen?

     

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.