Lavkarbo Twix cookies verdens beste cookies

Twix cookies!

Lavkarbo Twix cookies verdens beste cookiesLavkarbo Twix cookies verdens beste karmell kjeksLavkarbo Twix cookies verdens beste kjeks med sjokolade og karamellLavkarbo Twix cookies verdens beste cookies kjeks med sjokolade og karamellLavkarbo Twix Cookies verdens beste kjeks
Kjeks, karamell og sjokolade – hør på den komboen da! Lavkarbo Twix cookies, eller kjeks som det jo heter på Norsk (hehe) er herved født. Og de smaker akkurat like godt som de høres ut. Ideen kom allerede i Jula når vi lagde Serinakakene, men det var liksom ikke helt tidspunktet å eksperimentere med andre ting enn all Julesnacksen vi alt hadde planer om å lage (vi rakk knapt nok bli ferdig med det). Men nå er det jo snart Valentinesdagen! Og kjeks må man ha! Twix cookies må jo bare være den perfekte gaven til din utkårede? De er salte, søte og sprø, akkurat som kjærlighet gjerne er. Best av alt kan de nytes med gooood samvittighet, gjerne med en kopp kaffe. Eller kanskje en kopp varm sjokolade? Xanthangum kan kjøpes på iHerb, eller på din lokale helsekost.

Twix cookies!
 
Serveringer: 20 stk
Ingredienser/Ingredients
Cookies
  • 150 g mandelmel (vanlig)
  • 30 g Sukrinmelis (avhengig av hvor søtt du liker det)
  • 80 g romtemperert smør
  • ¼ ts xanthangum (xanthangummi, kan byttes ut med johannesbrødkjernemel)
  • 0,5 ts vaniljeekstrakt
  • 1 ts bakepulver
  • en klype salt

Karamell
  • 70 g tagatesse
  • 2 ss vann
  • 30 g smør
  • 0,5 dl fløte
  • et lite dryss salt (kan sløyfes)

Sjokoladetopp
  • 50 g sjokolade - vi brukte en blanding av lys og mørk.
Fremgangsmåte/Directions
Cookies
  1. Forvarm ovnen til 175°C.
  2. Pisk smør og Sukrinmelis godt sammen.
  3. Ha i resterende ingredienser.
  4. Deigen vil først smuldre seg. Når den samler seg igjen er deigen ferdig.
  5. Del opp deigen og rull like store kuler og legg på et bakepapirkledd bakebrett.
  6. Trykk de ned med fingrene eller baksiden av en kopp med et stykke bakepapir i mellom.
  7. Stek på nest nederste rille i 10 - 12 minutter, til kjeksene såvidt begynner å bli gylden i kanten.
  8. Kakene er ekstremt løse og skjøre rett etter de kommer ut av ovnen, så la de avkjøle helt på stekebrettet før du flytter de over på rist.
  9. La avkjøle godt før du har på resten.

Karamell
  1. Ha tagatesse og vann i en kjele.
  2. Varm opp uten å røre.
  3. Når vannet har fordampet, massen begynner å karamelliseres, og du er fornøyd med fargen (jo mørkere jo mer bitter) rører du inn smør.
  4. Tilsett fløte mens du rører.
  5. Hvis du har et sukkertermometer skal massen koke til den når soft ball stadiet, altså 115°C. Hvis du ikke har termometer kan du ta vanntesten: Dypp baksiden av en teskje i massen og deretter i et glass kaldt vann. Karamellmassen skal være seig men ikke bli hard.
  6. Fordel straks karamellen på kjeksene. Hvis massen blir for seig å jobbe med kan du ha kjelen tilbake på plata uten å slå på varmen.
  7. Sett kjølig mens du forbereder sjokoladen.

Sjokoladetopp
  1. Smelt ⅔ av sjokoladen over vannbad. Når sjokoladen er helt smeltet tar du den av varmen og rører inn resterende ⅓ av sjokoladen til alt er helt smeltet og jevnt.
  2. Fordel sjokoladen på kjeksene.

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.