Påskegodt PT. IV Lavkarbo Påskeegg

Ja, du leste riktig 🙂 Etter mye prøving og feiling, svette og nesten tårer greide vi det endelig. 
Vi har herved gleden av å dele vår oppskrift på lavkarbo “Freia” påskeegg:)​

Påskegodt PT. IV Lavkarbo Påskeegg
 
Ingredienser

Lavkarbo Påskeegg - Sjokolade med Kremfyll
  • 1 dl kremfløte
  • 10 g kakaosmør*
  • 1-2 ts gelatinpulver (avhengig av om du foretrekker dem romtemperert eller kjølig, hvis du vil spise de romtemperert anbefaler jeg litt fastere krem og dermed 2 ts gelatin)
  • 1 ss romtemperert smør
  • 3-5 toppede ss Sukrinmelis
  • 50 g mascarpone (vi brukte Eldorado)
  • 1 ts vaniljepulver eller 3-4 dråper vaniljeessens
  • 80 g romtemperert kremost
  • 100-200 g sjokolade etter ønske
Fremgangsmåte
  1. Ha fløte, kakaosmør, gelatinpulver, mascarpone, halve mengden sukrinmelis og vaniljepulver i en kjele og varm opp til alt er smeltet og godt blandet.
  2. Sett til side og la avkjøle i romtemperatur i rundt 1 time. Rør innimellom.
  3. Når blandingen er avkjølt pisker du sammen kremost, smør og resterende Sukrinmelis til det er godt blandet.
  4. Hell så den avkjølte blandingen i litt etter litt i en tynn stråle.

Alternativ 1 - silikonformer:
  1. Smelt sjokolade i vannbad og hell over i ønskede former.
  2. Rist så det dekker kantene godt og hell overskuddssjokoladen tilbake i resten av sjokoladen.
  3. Sett kjølig i fryseren i ca 10 minutter.
  4. Sprøyt kremblandingen i formene og sett tilbake i fryser.
  5. Når kremen har blitt litt hard kan du forsegle med sjokolade.

Alternativ 2 - Påskeegg uten former:
  1. Sprøyt kremblandingen i utblåste og vaskede eggeskall.
  2. Sett en kanapèpinne eller lignende i toppen før du legger de i fryseren i ca 2 timer.
  3. Ta ut av fryseren og pill av eggeskallene.
  4. Dypp deretter i den smeltede sjokoladen (sjokoladen bør ikke være glovarm, den bør såvitt ha begynt å tykne litt etter smeltingen) og sett i muffinsform eller lignende.
  5. Ta forsiktig ut kanapèpinnen og hell litt mer sjokolade på toppen. Sett kjølig.
Merknad
OBS: Vær forsiktig med å ikke få vann/damp i sjokoladen!

TIPS : Du kan også tilsette smak om ønskelig. De små hjertene har bringebæressens og noen få knuste bringebær i kremblandingen.
Kan byttes ut med kokosolje men kakaosmør er best pga herding.
Vi brukte en blanding mellom Cloetta sukkerfri melkesjokolade og 85% mørk sjokolade da vi syns Cloetta i seg selv er for søt.

TIPS : Disse supersøte påskegodisene oppbevares best kjølig 🙂

 

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.