Båt-is er en av våre favoritter av små-iser. Vår lavkarbo båt-is er satt sammen av en kjeksbunn som du finner oppskrift på nedenfor, grunnoppskrift på vår lavkarbo iskrem, hjemmelaga sukkerfri jordbærsyltetøy og is-sjokolade av en blanding av smeltet mørk 90% sjokolade, sukkerfri melkesjokolade og nøytral kokosolje (altså ikke virgin). Du kan godt bruke din egen favoritt lavkarbo vaniljeis og ferdigkjøpt sukkerfri jordbærsyltetøy i din lavkarbo båt-is. Kjeksene laget vi i non-stick muffinsformer i mangel på noe båt-formet vi kunne steke de i, haha! Kjeksene gir ca 12 stk “båtbunner” og er akkurat passe til grunnoppskrift på is linket til ovenfor.
- 40 g fettredusert mandelmel
- 40 g kokosmel
- 20 g mandelmel (vanlig)
- 70 g romtemperert smør
- 35 g Sukrin Gold
- 1 egg
- ½ ts xanthan gum eller 1 ss Fiberhusk
- 1 ts sitronsaft
- 1 ts bakepulver
- 1 ts vaniljepulver eller noen dråper vaniljeessens
Is-sjokolade
- 100 g valgfri sjokolade. Vi brukte en blanding av Lindt 90% mørk sjokolade og 50 g sukkerfri melkesjokolade
- 1 god ss nøytral kokosolje eller delfiafett.
- Forvarm ovnen til 180°C.
- Bland alle ingrediensene godt sammen.
- Ha i egg tilslutt og la kjøkkenmaskinen jobbe til deigen samler seg.
- Del deigen i 12 like store deler.
- Ha litt vann på hendene og jobb hver del ut i muffinsformen.
- Stek midt i ovnen i 15 minutter. Sjekk gjerne innom fra tid til annen så de ikke svir seg.
- Ha de ut av formene og la avkjøle helt på rist. Ønsker du en sprøere kjeks kan du la de stå i ovnen med ovnsdøra på gløtt mens ovnen kjøler seg ned.
Is-sjokolade
- Smelt sjokolade og kokosolje over vannbad.
Morgen hilsen fra Stavanger,
Jeg vil bare si TUSEN TAKK for at dere deler oppskriftene dere lager med resten av oss som forsøker å holde oss i ketose i en travel og sosial hverdag. Dere gjør livet lettere for meg (bokstavelig talt) 🙂 Fantastisk god mat!
Vennlig hilsen Aina
for en hyggelig melding, tusen takk 🙂
Hei. Jeg har akkurat laget formene til «båtisene».
Hadde samme form som dere. Veide deigen og delte på 12. Ble enkelt å få de like. Trillet til kuler og satte deigen i kjøleskapet en stund. Hadde tilfeldigvis ett malerspann stående rett ved meg, hadde deigen mellom to bakepapir og trykket malerspannet oppå. Viola; ett rundt, perfekt stykke deig som bare kunne puttes rett oppi formen . Jeg synes jeg vant prisen for geniale oppfinnsomme påfunn i dag🏆 PS, det fungerer helt sikkert like godt med en flat tallerken eller noe lignende også. Nå gjenstår det bare å smake på isen. Tror det kommer til å bli rabarbrakompott i bunnen hos meg.
Gleder meg.
Tiden takk for deres oppfinnsomhet. Dere er geniale.
Hilsen en offshoredame 🙂
Så utrolig smart! Det må jeg teste 🙂 Håper du likte den 🙂