Harde, Knasende Lakrisdrops – (lavkarbo)!

Harde, Knasende Lakrisdrops - (lavkarbo)!Harde, Knasende Lakrisdrops - (lavkarbo)!Harde, Knasende Lakrisdrops - (lavkarbo)!Harde, Knasende Lakrisdrops - (lavkarbo)!Hvem har lyst på harde, knasende lakrisdrops – lavkarbo, selvsagt?! Jeg har drømt om dette øyeblikket, og har prøvd endel ganger før jeg fikk det slik jeg ville ha det. Jeg gikk til innkjøp av lakrispulver allerede i fjor! Anisekstrakt og fargestoff kjøpte jeg på Panduro like over jul. Jeg husker jeg snappet om det på Hverdaglavkarbo snappen, at jeg skulle teste en ny idè, men jeg kom liksom ikke så langt. Jeg så for meg at det kom til å bli en utfordring, så jeg drøyde ganske lenge før jeg i det hele tatt turte prøve.

De andre rundene ble ikke direkte mislykket, men konsistensen jeg var ute etter var type Tyrkisk Pepper’ish, bare “sprøere”, slik som i de deilige lakrissjokoladene i smågodthylla, de med sånne “lakrisbobler” i. Endelig satt den! Det er jo morsomt å eksperimentere med fargepulver, men det er egentlig overflødig – kun for det estetiske. Men så spiser jo vi med øynene også, gjør vi ikke? Anyways, nok skribling på meg, her er oppskriften på våre fantastiske harde, knasende lakrisdrops – lavkarbo style!

Pssssst: liker du lakris & sjokolade-komboen? Prøv disse!

Harde, knasende lavkarbo lakrisdrops!
 
Det er en stor fordel med sukkertermometer til denne oppskriften.
Skrevet av:
Ingredienser
  • 40 g Tagatesse
  • 2 ss vann
  • 20 g smør
  • 1 ss Fibersirup clear
  • ½ ts salt
  • 4 - 5 dråper anisekstrakt
  • 1 ts lakrispulver
  • ½ ts sort fargepulver fra Panduro (kan sløyfes)
Fremgangsmåte
  1. Ha vann og Tagatesse i en liten kjele som tåler høy varme.
  2. Varm opp til vannet fordamper og massen når en temperatur på 140°C. Hvis du ikke har sukkertermometer kan du ta vanntesten. Massen skal såvidt ha begynt å få en lysebrun farge. Ta litt på baksiden av en skje og ha i et glass iskaldt vann, hvis det blir hardt er massen ferdig.
  3. Rør inn smør og fibersirup clear.
  4. Rør inn lakrispulver, anisekstrakt og salt.
  5. Massen skal koke på medium+ varme til den igjen når en temperatur på 140°C. Kjør vanntesten igjen om du ikke har sukkertermometer. Den skal bli hard når den kommer i vannet.
  6. Ta kjelen av plata og rør inn fargepulver.
  7. Ha massen over på et bakebrett med bakepapir - her må du jobbe fort før den stivner!
  8. Bruk en skarp kniv og rut opp.
  9. La avkjøle helt før du knekker det i biter.

 

 

One Comment

  1. Pingback: Syndig god lakris-sjokolade! - Fett & Forstand

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.