Det er en stor fordel med sukkertermometer til denne oppskriften.
Skrevet av: Fett & Forstand
Ingredienser:
40 g Tagatesse
2 ss vann
20 g smør
1 ss Fibersirup clear
½ ts salt
4 - 5 dråper anisekstrakt
1 ts lakrispulver
½ ts sort fargepulver fra Panduro (kan sløyfes)
Fremgangsmåte:
Ha vann og Tagatesse i en liten kjele som tåler høy varme.
Varm opp til vannet fordamper og massen når en temperatur på 140°C. Hvis du ikke har sukkertermometer kan du ta vanntesten. Massen skal såvidt ha begynt å få en lysebrun farge. Ta litt på baksiden av en skje og ha i et glass iskaldt vann, hvis det blir hardt er massen ferdig.
Rør inn smør og fibersirup clear.
Rør inn lakrispulver, anisekstrakt og salt.
Massen skal koke på medium+ varme til den igjen når en temperatur på 140°C. Kjør vanntesten igjen om du ikke har sukkertermometer. Den skal bli hard når den kommer i vannet.
Ta kjelen av plata og rør inn fargepulver.
Ha massen over på et bakebrett med bakepapir - her må du jobbe fort før den stivner!