Harde, knasende lavkarbo lakrisdrops!
 
 
Det er en stor fordel med sukkertermometer til denne oppskriften.
Skrevet av:
Ingredienser
  • 40 g Tagatesse
  • 2 ss vann
  • 20 g smør
  • 1 ss Fibersirup clear
  • ½ ts salt
  • 4 - 5 dråper anisekstrakt
  • 1 ts lakrispulver
  • ½ ts sort fargepulver fra Panduro (kan sløyfes)
Fremgangsmåte
  1. Ha vann og Tagatesse i en liten kjele som tåler høy varme.
  2. Varm opp til vannet fordamper og massen når en temperatur på 140°C. Hvis du ikke har sukkertermometer kan du ta vanntesten. Massen skal såvidt ha begynt å få en lysebrun farge. Ta litt på baksiden av en skje og ha i et glass iskaldt vann, hvis det blir hardt er massen ferdig.
  3. Rør inn smør og fibersirup clear.
  4. Rør inn lakrispulver, anisekstrakt og salt.
  5. Massen skal koke på medium+ varme til den igjen når en temperatur på 140°C. Kjør vanntesten igjen om du ikke har sukkertermometer. Den skal bli hard når den kommer i vannet.
  6. Ta kjelen av plata og rør inn fargepulver.
  7. Ha massen over på et bakebrett med bakepapir - her må du jobbe fort før den stivner!
  8. Bruk en skarp kniv og rut opp.
  9. La avkjøle helt før du knekker det i biter.
Recipe by Fett & Forstand at https://fettogforstand.no/norsk/sott-godt/harde-knasende-lakrisdrops-lavkarbo/