I fjor til jul prøvde vi en oppskrift lavkarbo serinakaker funnet på nett, de smakte forsåvidt godt, men de var seige og rare i konsistensen, og er det ikke nettopp konsistensen som gjør serinakaker til serinakaker? Etter litt prøving og feiling kom vi endelig fram til noen absolutt fantastiske serinakaker. De er fløyelsmyke, smuldrete, porøse og ikke antydning til seige!
- 120 g mandelmel (vanlig)
- 2 ss fettredusert mandelmel (alternativt 1 toppa ts kokosmel)
- 30 - 50 g Sukrinmelis (avhengig av hvor søtt du liker det)
- 100 g romtemperert smør
- ¼ ts xanthangum (xanthangummi)
- 0,5 ts vaniljeekstrakt
- 1 ts bakepulver
- eventuelt hakkede mandler og/eller annen pynt
- Forvarm ovnen til 170°C.
- Pisk smør og Sukrinmelis godt sammen.
- Ha i resterende ingredienser.
- Deigen vil først smuldre seg. Når den samler seg igjen er deigen ferdig.
- Deigen er veldig bløt, så om du syns det er lettere å jobbe med kan du godt ha den i kjøleskapet eller fryserboksen 10-20 minutter før du jobber med den, men det er absolutt ikke et must.
- Del opp deigen og rull like store kuler og legg på et bakepapirkledd bakebrett.
- Trykk de ned med fingrene eller en gaffel for det klassiske mønsteret.
- Stø eventuelt på litt hakkede mandler og trykk de noe ned i kjeksen.
- Stek på nest nederste rille i 8 - 10 minutter, til kjeksene såvitt begynner å bli gylden i kanten.
- Kakene er ekstremt løse og skjøre rett etter de kommer ut av ovnen, så la de avkjøle helt på stekebrettet før du flytter de over på rist.
- La avkjøle godt før servering. Jo lengre de står, jo mer porøs blir de.
Pingback: Fett & Forstands Juleguide - komplett liste over juleoppskrifter og tilbehørstips! - Fett & Forstand
Pingback: Lavkarbo Twix cookies! - verdens beste lchf kjeks! - Fett & Forstand