Gledelig jul med Fett & Forstand – Vår beste gløgg


Mmmmm!!!! Det dufter herlig jul i hele leiligheten, takket være denne smaksbomben av en gløgg.
Dette er den desidert beste julegløggen vi har smakt, og det inkluderer høykarboversjonene! Oppskriften er inspirert av denne, men vi har lagt til og fjernet enkelte ingredienser etter våre smaksløker.

Vår beste gløgg
 
Server gjerne med gojibær og hakkede mandler. Det smaker også himmelsk med litt tørr rødvin. ca 0,5 dl rødvin til 2 - 2,5 dl gløgg. Has i helt på slutten, eventuelt rett i koppen.
Skrevet av:
Serveringer: ca 2,5 liter
Ingredienser
  • 2 liter vann
  • 4 dl Fun Light husholdningssaft
  • 1 kanelstang
  • 1 stjerneanis
  • 12 nellikspiker
  • 1 ts ingefær
  • 1 ts kardemomme
  • revet skall fra 1 klementin
  • ½ vaniljestang (eller 1 ts vaniljeekstrakt eller vaniljepulver)
  • 2 ts sitronsyre
  • 20 g frosne blåbær
  • Tørr rødvin (kan sløyfes)
Fremgangsmåte
  1. Vask og skrell klementinen.
  2. Skrap vekk så mye du kan av det hvite i klementinskallet.
  3. Ha alle ingrediensene i en panne og varm opp på medium varme i 1 time (det skal ikke koke).

 

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.