Vår beste gløgg
 
 
Server gjerne med gojibær og hakkede mandler. Det smaker også himmelsk med litt tørr rødvin. ca 0,5 dl rødvin til 2 - 2,5 dl gløgg. Has i helt på slutten, eventuelt rett i koppen.
Skrevet av:
Serveringer: ca 2,5 liter
Ingredienser:
  • 2 liter vann
  • 4 dl Fun Light husholdningssaft
  • 1 kanelstang
  • 1 stjerneanis
  • 12 nellikspiker
  • 1 ts ingefær
  • 1 ts kardemomme
  • revet skall fra 1 klementin
  • ½ vaniljestang (eller 1 ts vaniljeekstrakt eller vaniljepulver)
  • 2 ts sitronsyre
  • 20 g frosne blåbær
  • Tørr rødvin (kan sløyfes)
Fremgangsmåte:
  1. Vask og skrell klementinen.
  2. Skrap vekk så mye du kan av det hvite i klementinskallet.
  3. Ha alle ingrediensene i en panne og varm opp på medium varme i 1 time (det skal ikke koke).
Recipe by Fett & Forstand at https://fettogforstand.no/norsk/hoytid/gledelig-jul-med-fett-forstand-var-beste-glogg/