Spekesild er jo så godt! Men de butikkjøpte inneholder desverre så utrolig mye sukker.
Men hva gjør vel det når man kan lage det selv, akkurat slik man vil ha den? Når Ena-Maria får lage noe akkurat slik hun vil ha det, så blir det nesten garantert noe rosa. Ikke bare smakte denne kjempegodt, den er jo et smykke på frokostbordet utseendesmessig. Kanskje du til og med får lurt den i vesleprinsessa som ellers ikke liker fisk?
Ena-Marias Rosa Sursild
- 250 g spekesildfilet.
- 1 - 2 medium sjalottløk (evt 1 sjalottløk og litt av en liten rødløk).
- 2,5 dl vann1 - 2 ts hel rosèpepper.
- 0,5 ts sennepsfrø.
- ca 10 g fersk ingefær.
- 2 ss tyttebær (vi brukte naturligvis frosne på denne tiden av året).
- Saft fra rødbeter (kan sløyfes)
- 1 dl hvitvineddik.
- 2 - 4 ss tagatesse eller Finesse (vi liker det ikke så søtt så vi brukte 2).
- Kok opp vann og tagatesse.
- La avkjøle og ha deretter i eddik.
- Skjær spekesildfiletene i passe biter, legg så i saft fra rødbeter og evt vann i ca 5 minutter.
- Fargen avhenger av konsentrasjon du bruker.
- Skyll deretter i vann for å få vekk overskuddsfarge.
- Skjær ingefær i tynne skiver, eller lag strimler med en zester.
- Skjær løk i fine ringer.
- Legg ingrediensene lag på lag i et sterilt glass og hell deretter på laken.
Hei. Lurte bare på om dre vet hvor mye av sukkeret i Sursild som faktisk kommer inn i silda. Jeg tenker at det som står på glasset av innhold gjelder ALT inne i glasset. Så selv om det står MYE sukker, hvis du siler glasset og bare spiser silden hvor mye sukker får du i deg da ? Vet dere, jeg leter etter svar, men finner ikke mye 🙂
Hei Kjetil,
Det vet vi desverre ikke. Men jeg har lest en plass at om man marinerer kjøtt i sukker så trekker ikke sukkeret inn i kjøttet. Men ikke ta vårt ord på det, jeg har ingen «bevis» for påstanden, så det lureste ville vært å styre unna. Du kan jo lage hjemmelaget sursild? Det gjør vi, med Tagatesse. Kjempegodt 🙂