Lavkarbo Sursild - Rosa !!
Skrevet av: Fett & Forstand
- 250 g spekesildfilet.
- 1 - 2 medium sjalottløk (evt 1 sjalottløk og litt av en liten rødløk).
- 2,5 dl vann1 - 2 ts hel rosèpepper.
- 0,5 ts sennepsfrø.
- ca 10 g fersk ingefær.
- 2 ss tyttebær (vi brukte naturligvis frosne på denne tiden av året).
- Saft fra rødbeter (kan sløyfes)
- 1 dl hvitvineddik.
- 2 - 4 ss tagatesse eller Finesse (vi liker det ikke så søtt så vi brukte 2).
- Kok opp vann og tagatesse.
- La avkjøle og ha deretter i eddik.
- Skjær spekesildfiletene i passe biter, legg så i saft fra rødbeter og evt vann i ca 5 minutter.
- Fargen avhenger av konsentrasjon du bruker.
- Skyll deretter i vann for å få vekk overskuddsfarge.
- Skjær ingefær i tynne skiver, eller lag strimler med en zester.
- Skjær løk i fine ringer.
- Legg ingrediensene lag på lag i et sterilt glass og hell deretter på laken.
Recipe by Fett & Forstand at https://fettogforstand.no/norsk/smaretter-snacks/palegg/lavkarbo-sursild-rosa/
3.5.3251