Lavkarbo Sursild - Rosa !!
 
 
Oppskriften passer til et halvliterglass
Skrevet av:
Ingredienser:

Ena-Marias Rosa Sursild
  • 250 g spekesildfilet.
  • 1 - 2 medium sjalottløk (evt 1 sjalottløk og litt av en liten rødløk).
  • 2,5 dl vann1 - 2 ts hel rosèpepper.
  • 0,5 ts sennepsfrø.
  • ca 10 g fersk ingefær.
  • 2 ss tyttebær (vi brukte naturligvis frosne på denne tiden av året).
  • Saft fra rødbeter (kan sløyfes)
  • 1 dl hvitvineddik.
  • 2 - 4 ss tagatesse eller Finesse (vi liker det ikke så søtt så vi brukte 2).
Fremgangsmåte:
  1. Kok opp vann og tagatesse.
  2. La avkjøle og ha deretter i eddik.
  3. Skjær spekesildfiletene i passe biter, legg så i saft fra rødbeter og evt vann i ca 5 minutter.
  4. Fargen avhenger av konsentrasjon du bruker.
  5. Skyll deretter i vann for å få vekk overskuddsfarge.
  6. Skjær ingefær i tynne skiver, eller lag strimler med en zester.
  7. Skjær løk i fine ringer.
  8. Legg ingrediensene lag på lag i et sterilt glass og hell deretter på laken.
Recipe by Fett & Forstand at https://fettogforstand.no/norsk/smaretter-snacks/palegg/lavkarbo-sursild-rosa/