F&Fs Sylteagurk (keto, sukkerfri) – nydelig sylteagurk som smaker ENDA bedre enn de man får på butikken, og uten sukker! Sylteagurk er jo nesten et must på leverpostei (sjekk gjerne ut vår oppskrift på hjemmelaget leverpostei), men smaker jo i følge våre ganer godt til det meste! Hittil har vi brukt å kjøpe sylteagurk på internasjonal matbutikk da variantene fra utlandet gjerne er syltet på saltlake istedenfor sukkerlake. Men det har liksom ikke blitt helt det samme. F&Fs Sylteagurk er sukkerfri og dermed keto vennlig så det synger! Her avbildet på vårt nydelige keto bondebrød og med vår hjemmelaga leverpostei (linket lenger opp i innlegget). Nyt F&Fs Sylteagurk med goood samvittighet.
- 1 stor slangeagurk (eller 1,5 stk medium størrelse)
- 2,5 dl vann
- 1 dl eddik (klar 7%, eplecider- eller hvitvineddik)
- 0,5 - 1 ss Tagatesse
- 2 ts sennepsfrø
- 0,5 - 1 ss salt
- Skjær agurken i passe biter, ca 2-3 mm i tykkelse.
- Agurkbiter og sennepsfrø lagvis over i en steril og lufttett beholder - helst glass.
- Kok opp vann, salt, eddik og Tagatesse. NB: Smak gjerne til med Tagatesse eller annen søtning, så du får din foretrukne søtningsgrad.
- Hell laken umiddelbart over i glasset med agurkbitene.
- La avkjøle i romtemperatur i ca 4 timer og plassèr deretter glasset i kjøleskapet.
Har dere prøvd å sylte hele mini-agurker? De er å få tak i ferske i butikkene ☺️
Pingback: Hjemmelaget Remulade! (Keto, Sukkerfri) - Fett & Forstand
Pingback: Fett & Forstands Coleslaw! - Fett & Forstand