Verdens beste keto burger indeed! ! Jeg skulle overraske Ena-Maria med en god middag i går. Etter et sært og pinlig øyeblikk med en deig som hadde forvandlet seg til noe merkelig, måtte jeg tenke fort som fy! Hva skulle jeg lage nå siden dette gikk i vasken? Så kom jeg på at jeg kan lage en hamburger, hva er vel bedre enn de?! Resultatet ble uten tvil verdens beste keto burger!
Oppskrift på hamburgerdressing til keto burger finner du her! og Coleman`s mustard her
- 4 egg
- 200 g cottage cheese
- 90 g (6 ss )mandelmel
- 65 g (4 ss ) fettredusert sesammel
- 3 g ( 2 ts ) bakepulver
- ½ ss eplecidereddik
- 15 g ( 1 ss )Sukrin
- 30 (2 ss )Fiberhusk
- ½ ts natron
- 1 fersk mozzarella a 125 g (avrent)
Burger
- 400 gr kjøttdeig av storfe
- ½ dl fløte
- 1//2 ts Colemans mustard
- ½ ts salt
- ½ ts Sort pepper
- ½ ts Røkt paprika
- ½ ts Rosmarin
- ½ ts Kjøtt/grill krydder
- ½ ts Løkpulver
- Forvarm ovnen til 180°C.
- Bland alle de tørre ingrediensene i en bolle.
- Knus cottage cheese, egg og eplecidereddik i en miniblender, stavmikser eller lignende.
- Bruk en kjøkkenmaskin og bland godt sammen.
- Riv mozzarellaen i små biter og smelt den (uten laken) i mikrobølgeovnen til osten er skikkelig smeltet/flytende, ca 1,5 minutter. Den blir å skille seg men alt skal i deigen.
- Ha den smelta mozzarellaen i resten av deigen og elt til alt er godt blandet. Her må du jobbe fort.
- Del deigen i 8 like store deler.
- Stek midt i ovnen i 30 minutter.
- Avkjøl på rist.
Burger
- Elt kjøttdeigen godt sammen med salt.
- Spe fløten i kjøttdeigen og ha i alt krydderet.
- Form burgerene og stek i stekepanna til de et gjennomstekt.