Soppsuppe med Urteolje! (keto)

Soppsuppe med Urteolje!

Soppsuppe med Urteolje!

Soppsuppe med Urteolje!

Soppsuppe med Urteolje!Soppsuppe med Urteolje! – Nydelig, lettvint og smakfull høstmat! Jeg husker når jeg var liten og pappa hadde dilla på skogsoppsuppe. Jeg husker jeg syntes det var veldig godt, til tross for at jeg trodde jeg ikke likte sopp på den tiden. Dere vet nå barn, liker ikke ditt og liker ikke datt. Soppsuppe med Urteolje kommer til å bli et fast innslag her i huset fra nå av, uten tvil! Jeg gleder meg til jeg får anledning å lage denne for pappa, han kommer helt sikkert til å digge den! Dette har jeg sagt mange år på rad, men neste høst SKAL jeg gå på sopptur med mamma! Vi brukte å gå når jeg var yngre, men det er dessverre veldig lenge siden sist. Vi her nord er jo “velsignet” med en vinter som kommer like plumps på hvert år, og selvsagt altfor tidlig!

Jeg har skrevet ned soppblandingen jeg brukte, men du kan selvsagt bruke akkurat den soppen du ønsker. Rema 1000 har ferdig soppblanding i fryserdisken, bare et tips! Kjør gjerne suppen glatt om du ønsker det, personlig foretrekker jeg litt tyggemotstand! Server gjerne med hvitløksbrød og sprøstekt bacon!

Soppsuppe med Urteolje!
 
Skrevet av:
Serveringer: 6 porsjoner
Ingredienser:
  • 100 g kantareller
  • 50 g aromasopp
  • 20 g østerssopp
  • 100 g sjampinjong
  • 100 g sjalottløk
  • 30 g smør
  • 10 dl grønnsakskraft
  • 6 dl fløte
  • ¼ - ½ ts xanthangum - avhenger av hvor tykk du vil ha suppen
  • Salt og pepper etter smak

Urteolje
  • 1 dl olivenolje
  • 25 g fersk persille
  • 10 g fersk timian
Fremgangsmåte:
  1. Varm opp grønnsakkraften.
  2. Finhakk sjalottløk og kutt soppen i passe store biter.
  3. Fres sjalottløken i halvparten av smøret og ha deretter over i kraften.
  4. Tilsett halvparten av fløten i kraften og la småputre.
  5. Stek soppen i resten av smøret, sammen med litt salt og pepper.
  6. Ha resten av fløten over soppen når den er ferdigstekt. La putre til det tykner.
  7. Ha soppblandingen over i resten av suppen.
  8. Tilsett xanthangum og la suppen få et oppkok. Smak til med salt og pepper og la suppen småputre i ca 10 minutter. Ønsker du en glattere suppe kan du knuse hele eller deler av soppen med en stavmikser.

Urteolje
  1. Finhakk urtene og bland sammen med oljen. La stå og hvile i noen timer.
  2. Alternativt kan du kjøre alt i en miniblender.
  3. Dryss litt olje over supper og server straks!
Næringsinnhold pr 100 gram:
Kcal: 126 - Fett: 12,4 - Karbohydrater: 2,4 - Protein: 1,2

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.