¼ - ½ ts xanthangum - avhenger av hvor tykk du vil ha suppen
Salt og pepper etter smak
Urteolje
1 dl olivenolje
25 g fersk persille
10 g fersk timian
Fremgangsmåte:
Varm opp grønnsakkraften.
Finhakk sjalottløk og kutt soppen i passe store biter.
Fres sjalottløken i halvparten av smøret og ha deretter over i kraften.
Tilsett halvparten av fløten i kraften og la småputre.
Stek soppen i resten av smøret, sammen med litt salt og pepper.
Ha resten av fløten over soppen når den er ferdigstekt. La putre til det tykner.
Ha soppblandingen over i resten av suppen.
Tilsett xanthangum og la suppen få et oppkok. Smak til med salt og pepper og la suppen småputre i ca 10 minutter. Ønsker du en glattere suppe kan du knuse hele eller deler av soppen med en stavmikser.
Urteolje
Finhakk urtene og bland sammen med oljen. La stå og hvile i noen timer.