Soppsuppe med Urteolje!
 
 
Skrevet av:
Serveringer: 6 porsjoner
Ingredienser:
  • 100 g kantareller
  • 50 g aromasopp
  • 20 g østerssopp
  • 100 g sjampinjong
  • 100 g sjalottløk
  • 30 g smør
  • 10 dl grønnsakskraft
  • 6 dl fløte
  • ¼ - ½ ts xanthangum - avhenger av hvor tykk du vil ha suppen
  • Salt og pepper etter smak

Urteolje
  • 1 dl olivenolje
  • 25 g fersk persille
  • 10 g fersk timian
Fremgangsmåte:
  1. Varm opp grønnsakkraften.
  2. Finhakk sjalottløk og kutt soppen i passe store biter.
  3. Fres sjalottløken i halvparten av smøret og ha deretter over i kraften.
  4. Tilsett halvparten av fløten i kraften og la småputre.
  5. Stek soppen i resten av smøret, sammen med litt salt og pepper.
  6. Ha resten av fløten over soppen når den er ferdigstekt. La putre til det tykner.
  7. Ha soppblandingen over i resten av suppen.
  8. Tilsett xanthangum og la suppen få et oppkok. Smak til med salt og pepper og la suppen småputre i ca 10 minutter. Ønsker du en glattere suppe kan du knuse hele eller deler av soppen med en stavmikser.

Urteolje
  1. Finhakk urtene og bland sammen med oljen. La stå og hvile i noen timer.
  2. Alternativt kan du kjøre alt i en miniblender.
  3. Dryss litt olje over supper og server straks!
Næringsinnhold pr 100 gram:
Kcal: 126 - Fett: 12,4 - Karbohydrater: 2,4 - Protein: 1,2
Recipe by Fett & Forstand at https://fettogforstand.no/norsk/middagsretter/supper/soppsuppe-med-urteolje-keto/