Lavkarbo blomkålsuppe med chorizo og cheddar

Lavkarbo blomkålsuppe med chorizo og cheddarLavkarbo blomkålsuppe med chorizo og cheddarLavkarbo blomkålsuppe med chorizo og cheddarLavkarbo blomkålsuppe med chorizo og cheddarLavkarbo blomkålsuppe med chorizo og cheddar, blomkålsuppe laget på en helt annen måte enn vi har gjort før. Vi har alltid vært veldig glad i blomkålsuppe. Før kostholdsomleggingen brukte vi å lage blomkålsuppe av melk og kokevannet til blomkålen med smør og hvetemeljevning. Denne blomkålsuppen er inspirert av oppskriften til Lise Finckenhagen for Godt.no. Selve oppskriften har vi laget selv, men idèen å steke blomkålbitene først, samt å servere suppen med stekt chorizo og cheddar er altså hentet herfra. Et av våre mål er å kaste minst mulig mat og utnytte matvarene til det fulleste, så vi har brukt hele blomkålen i denne oppskriften. Visste du at bladene på blomkålen inneholder massevis av fiber og er en av de største kildene til jern og kalsium blandt grønnsaker?Sjekk gjerne ut vår oppskrift på sellerirotmos, der du kan ha i både brokkoli- og blomkålstilk for spennende variasjon.

Lavkarbo blomkålsuppe med chorizo og cheddar
 
Skrevet av:
Serveringer: ca 4 porsjoner
Ingredienser
  • 1 blomkål
  • 50 g smør
  • 50 g løk
  • 6 dl vann
  • 4 dl fløte
  • 100 g creme fraiche
  • ca 5 g persille
  • urtesalt/salt og pepper
  • muskatnøtt
  • 100 g chorizo
  • 100 g cheddar
Fremgangsmåte
  1. Skyll blomkålen og brekk den i små biter. Vi bruker hele blomkålen og skjærer stammen og bladene i små biter.
  2. Finhakk løk.
  3. Varm opp smøret i en kjele og fres blomkålbitene og løken i ca 5 minutter, eller til blomkålbitene såvidt blir gylden.
  4. Tilsett finhakket persille og rør godt sammen.
  5. Ha i vann, fløte og creme fraiche og rør til alt er godt oppløst.
  6. Gi et oppkok og smak til med urtesalt, pepper og muskatnøtt.
  7. La småputre under lokk i ca 20 minutter.
  8. Ta ut ca halvparten av blomkålen og sett til side.
  9. Bruk stavmikser og kjør suppa glatt. Ha blomkålbitene du satt til side tilbake i kjelen. Hvis du vil ha en helt glatt suppe knuser du alt.
  10. Stek chorizo i litt smør og dander stekt chorizo og stekefett, revet cheddar og eventuelt litt persille på tallerken før servering.

 

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.