Frøknekkebrød i ovn eller mikro! (lavkarbo, glutenfri)

Frøknekkebrød i ovn eller mikro! (lavkarbo, glutenfri)

Frøknekkebrød i ovn eller mikro! (lavkarbo, glutenfri)
6 dl sorte og hvite sesamfrø og 60 g mandelmel / Mikro: 3 ss sorte og hvite sesamfrø og 1 ss mandelmel
Frøknekkebrød i ovn eller mikro! (lavkarbo, glutenfri)
2 dl linfrø, 2 dl sesamfrø, 2 dl hampfrø, 60 g mandelmel / 1 ss linfrø, 1 ss sesamfrø, 1 ss hampfrø, 1 ss mandelmel
Frøknekkebrød i ovn eller mikro! (lavkarbo, glutenfri)
5 dl hampfrø, 1 dl valmuefrø, 60 g mandelmel / Mikro: 2,5 ss hampfrø og 0,5 ss valmuefrø, 10 g mandelmel
Frøknekkebrød i ovn eller mikro! (lavkarbo, glutenfri)
6,5 dl mandelmel / Mikro: 4 ss mandelmel
Frøknekkebrød i ovn eller mikro! (lavkarbo, glutenfri)
2 dl sesamfrø, 2 dl linfrø, 2 dl chiafrø, 60 g mandelmel (knuses) / Mikro: 1 ss sesamfrø, 1 ss linfrø, 1 ss chiafrø, 1 ss mandelmel (knuses)
Frøknekkebrød i ovn eller mikro! (lavkarbo, glutenfri)
2 dl linfrø, 2 dl sesamfrø, 1 dl chiafrø, 1 dl hampfrø, 60 g mandelmel / Mikro: 1 ss linfrø, 1 ss sesamfrø, 0,5 ss chiafrø, 0,5 ss hampfrø. + 1 ss mandelmel

Frøknekkebrød i ovn eller mikro! (lavkarbo, glutenfri)! Knekkebrød i lange baner! Enten du har en favoritt du vil lage maaaaange av, eller du vil eksperimentere fram en ny favoritt, eller du har dårlig tid og vil lage deg knekkebrød på 3 minutter! Mulighetene er mange. Min personlige favoritt er den på bilde nr 4 med hampfrø og valmuefrø. NAM! Hampfrø fås kjøpt billig på iHerb, men du finner de også på Normal. Sjekk gjerne ut våre andre oppskrifter på knekkebrød!
Pssst; bli gjerne med i vår Facebookgruppe tilknyttet bloggen.

Frøknekkebrød (lavkarbo, glutenfri)
 
Du kan bruke de frøene du ønsker. f.eks linfrø, sesamfrø, chiafrø, solsikkefrø, gresskarkjerner, valmuefrø osv. NBNB: steketid varierer litt utifra effekten på ovnen din. Sjekk gjerne knekkebrødene innimellom mens du slipper ut damp så de ikke blir for stekt.
Skrevet av:
Serveringer: 32 knekkebrød
Ingredienser
Stekeovn (2 brett - ca 32 knekkebrød)
  • 6 dl valgfri frø (se beskrivelse i bildene over for tips)
  • 6 dl varmt vann (ikke kokende)
  • 60 g mandelmel (ikke fettredusert)
  • 2 ss Fiberhusk
  • 1 - 2 ts salt
  • Urter og/eller flaksalt (kan sløyfes)

Mikrobølgeovn (2 store knekkebrød)
  • 3 ss valgfri frø
  • 1 ss mandelmel
  • ½ ts Fiberhusk
  • 0,5 dl vann
  • et dryss salt
Fremgangsmåte
Stekeovn (2 brett - ca 32 knekkebrød)
  1. Forvarm ovnen til 150°C varmluft.
  2. Bland alle ingrediensene i en bolle.
  3. Rør godt og la svelle til det tykner - ca 5 minutter.
  4. Del deigen i to og smør hver del ut over hvert sitt bakepapirkledde stekebrett.
  5. Strø på urter eller flaksalt om ønskelig.
  6. Ha ett brett nest nederst i ovnen og det andre nest øverst.
  7. Stek i 30 minutter før du tar ut brettene og ruter de opp i ønsket størrelse. Bytt plass på stekebrettene så det som var øverst kommer nederst og omvendt.
  8. Total steketid er 60 minutter. Slipp gjerne ut damp innimellom.
  9. La avkjøle på rist.

Mikrobølgeovn (2 store knekkebrød)
  1. Klipp et bakepapir i 4.
  2. Bland alle ingrediensene i en liten bolle.
  3. Rør godt til det tykner.
  4. Smør røren på et stykke bakepapir.
  5. Stek i mikrobølgeovn (800w) i 1,5 minutter.
  6. Ta ut, ha over på et tørt bakepapir og stek ytterligere 1,5 minutter.
  7. Del knekkebrødet med den kniv. Kjennes den for myk ut kan du ha den lengre i mikrobølgeovn - jeg anbefaler 30 sekunders intervaller til knekkebrødet blir sprøtt nok.
  8. Avkjøl og nyt.
Merknad
TIPS: Bakepapirene kan brukes flere ganger så ta gjerne vare på de!

 

 

2 Comments

  1. Utrolig gode knekkebrød 😀 lagde med sesamfrø, linfrø og chiafrø. Falt i smak hos alle her i huset. Må snart lage 3 porsjon for blir fort oppspist 😍

     

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.