Frøknekkebrød (lavkarbo, glutenfri)
 
 
Du kan bruke de frøene du ønsker. f.eks linfrø, sesamfrø, chiafrø, solsikkefrø, gresskarkjerner, valmuefrø osv. NBNB: steketid varierer litt utifra effekten på ovnen din. Sjekk gjerne knekkebrødene innimellom mens du slipper ut damp så de ikke blir for stekt.
Skrevet av:
Serveringer: 32 knekkebrød
Ingredienser:
Stekeovn (2 brett - ca 32 knekkebrød)
  • 6 dl valgfri frø (se beskrivelse i bildene over for tips)
  • 6 dl varmt vann (ikke kokende)
  • 60 g mandelmel (ikke fettredusert)
  • 2 ss Fiberhusk
  • 1 - 2 ts salt
  • Urter og/eller flaksalt (kan sløyfes)

Mikrobølgeovn (2 store knekkebrød)
  • 3 ss valgfri frø
  • 1 ss mandelmel
  • ½ ts Fiberhusk
  • 0,5 dl vann
  • et dryss salt
Fremgangsmåte:
Stekeovn (2 brett - ca 32 knekkebrød)
  1. Forvarm ovnen til 150°C varmluft.
  2. Bland alle ingrediensene i en bolle.
  3. Rør godt og la svelle til det tykner - ca 5 minutter.
  4. Del deigen i to og smør hver del ut over hvert sitt bakepapirkledde stekebrett.
  5. Strø på urter eller flaksalt om ønskelig.
  6. Ha ett brett nest nederst i ovnen og det andre nest øverst.
  7. Stek i 30 minutter før du tar ut brettene og ruter de opp i ønsket størrelse. Bytt plass på stekebrettene så det som var øverst kommer nederst og omvendt.
  8. Total steketid er 60 minutter. Slipp gjerne ut damp innimellom.
  9. La avkjøle på rist.

Mikrobølgeovn (2 store knekkebrød)
  1. Klipp et bakepapir i 4.
  2. Bland alle ingrediensene i en liten bolle.
  3. Rør godt til det tykner.
  4. Smør røren på et stykke bakepapir.
  5. Stek i mikrobølgeovn (800w) i 1,5 minutter.
  6. Ta ut, ha over på et tørt bakepapir og stek ytterligere 1,5 minutter.
  7. Del knekkebrødet med den kniv. Kjennes den for myk ut kan du ha den lengre i mikrobølgeovn - jeg anbefaler 30 sekunders intervaller til knekkebrødet blir sprøtt nok.
  8. Avkjøl og nyt.
Merknad
TIPS: Bakepapirene kan brukes flere ganger så ta gjerne vare på de!
Recipe by Fett & Forstand at https://fettogforstand.no/norsk/bakst/knekkerbrod/froknekkebrod-i-ovn-eller-mikro-lavkarbo-glutenfri/