Spicy gryte med myke kjøttboller!

myke kjøttboller
Lavkarbo spicy gryte
Lavkarbo spicy gryteSpicy gryte med myke kjøttboller er egentlig bare en avart av vår Pølse- og chiligryte som vi har brukt å lage i mange år. Pølse er jo ikke heeeelt innafor på keto, så idag bestemte jeg meg for å prøve å lage den med kjøttdeig og myke kjøttboller isteden. Det funket mer enn knallbra! Denne oppskriften fyller en relativt stor jerngryte, jeg vil tippe nok til 6 personer minimum. Kenneth har reist på havet og jeg syns det er utrolig stusselig å lage middag til en person, og da passer det jo perfekt å ha masse spicy gryte! Jeg for min del har planer om å spise av den resten av uka, og det gjør meg ingenting for den er så god! Passende tilbehør er både lavkarbopasta, blomkålris eller bare slik jeg spiste den idag – med revet ost og hurtig naan/hvitløksbrød!

Spicy gryte med myke kjøttboller!
 
Skrevet av:
Serveringer: 6 porsjoner
Ingredienser:
Myke kjøttboller
  • 400 g kjøttdeig av svin (eller storfe om du heller ønsker det)
  • 1 egg
  • 1 dl fløte
  • 1 ts salt
  • ca 20 g finhakket rødløk
  • litt fersk basilikum eller andre urter
  • litt muskat og pepper

Gryterett
  • 400 g kjøttdeig
  • 1 oppskrift myke kjøttboller.
  • 250 g bacon
  • Ca 150 g løk
  • ca 150 g paprika
  • ca 150 g champinjong
  • 1 liten gulrot, revet (kan sløyfes)
  • 2-6 chili (avhengig av hvor sterk du liker den og om små barn skal spise den)
  • 1 - 2 fedd hvitløk
  • 3 dl kremfløte
  • 2 pakker Eldorado Hakkede tomater (390g pr pakke)
  • Salt og pepper etter smak
Fremgangsmåte:
Myke kjøttboller
  1. Forvarm ovn til 220°C.
  2. Ha kjøttdeig og salt i en bolle og la kjøkkemaskin jobbe noen minutter. Det er for å kjøre kjøttet seigt (det skal henge på fingrene når du tar på det).
  3. Pisk egg, fløte og krydder lett sammen og spe i kjøttdeigen.
  4. Finhakk løk og urter og ha i deigen.
  5. Dypp en skje i et glass iskaldt vann og form kjøttbollene
  6. Ha kjøttbollene på et bakepapirkledd stekebrett.
  7. Stek på midterste rille i 15 minutter.

Gryterett
  1. Kutt alt i passe biter.
  2. Start med å stek bacon.
  3. Når baconet har stekt litt tilsetter du kjøttdeig, hvitløk og finhakket chili.
  4. Ha i champinjong når kjøttet er gjennomstekt.
  5. Ha deretter i løk, revet gulrot og paprika og stek til det har mørnet.
  6. Ha hakkede tomater og fløte i og la gi et oppkok.
  7. La småputre på medium varme i 10-15 minutter.
Næringsinnhold pr 100 gram:
Kcal: 172 - Fett: 14,2 - Karbohydrater: 1,8 - Protein: 9,1

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.