Spicy gryte med myke kjøttboller er egentlig bare en avart av vår Pølse- og chiligryte som vi har brukt å lage i mange år. Pølse er jo ikke heeeelt innafor på keto, så idag bestemte jeg meg for å prøve å lage den med kjøttdeig og myke kjøttboller isteden. Det funket mer enn knallbra! Denne oppskriften fyller en relativt stor jerngryte, jeg vil tippe nok til 6 personer minimum. Kenneth har reist på havet og jeg syns det er utrolig stusselig å lage middag til en person, og da passer det jo perfekt å ha masse spicy gryte! Jeg for min del har planer om å spise av den resten av uka, og det gjør meg ingenting for den er så god! Passende tilbehør er både lavkarbopasta, blomkålris eller bare slik jeg spiste den idag – med revet ost og hurtig naan/hvitløksbrød!
- 400 g kjøttdeig av svin (eller storfe om du heller ønsker det)
- 1 egg
- 1 dl fløte
- 1 ts salt
- ca 20 g finhakket rødløk
- litt fersk basilikum eller andre urter
- litt muskat og pepper
Gryterett
- 400 g kjøttdeig
- 1 oppskrift myke kjøttboller.
- 250 g bacon
- Ca 150 g løk
- ca 150 g paprika
- ca 150 g champinjong
- 1 liten gulrot, revet (kan sløyfes)
- 2-6 chili (avhengig av hvor sterk du liker den og om små barn skal spise den)
- 1 - 2 fedd hvitløk
- 3 dl kremfløte
- 2 pakker Eldorado Hakkede tomater (390g pr pakke)
- Salt og pepper etter smak
- Forvarm ovn til 220°C.
- Ha kjøttdeig og salt i en bolle og la kjøkkemaskin jobbe noen minutter. Det er for å kjøre kjøttet seigt (det skal henge på fingrene når du tar på det).
- Pisk egg, fløte og krydder lett sammen og spe i kjøttdeigen.
- Finhakk løk og urter og ha i deigen.
- Dypp en skje i et glass iskaldt vann og form kjøttbollene
- Ha kjøttbollene på et bakepapirkledd stekebrett.
- Stek på midterste rille i 15 minutter.
Gryterett
- Kutt alt i passe biter.
- Start med å stek bacon.
- Når baconet har stekt litt tilsetter du kjøttdeig, hvitløk og finhakket chili.
- Ha i champinjong når kjøttet er gjennomstekt.
- Ha deretter i løk, revet gulrot og paprika og stek til det har mørnet.
- Ha hakkede tomater og fløte i og la gi et oppkok.
- La småputre på medium varme i 10-15 minutter.