Spicy gryte med myke kjøttboller!
 
 
Skrevet av:
Serveringer: 6 porsjoner
Ingredienser
Myke kjøttboller
  • 400 g kjøttdeig av svin (eller storfe om du heller ønsker det)
  • 1 egg
  • 1 dl fløte
  • 1 ts salt
  • ca 20 g finhakket rødløk
  • litt fersk basilikum eller andre urter
  • litt muskat og pepper

Gryterett
  • 400 g kjøttdeig
  • 1 oppskrift myke kjøttboller.
  • 250 g bacon
  • Ca 150 g løk
  • ca 150 g paprika
  • ca 150 g champinjong
  • 1 liten gulrot, revet (kan sløyfes)
  • 2-6 chili (avhengig av hvor sterk du liker den og om små barn skal spise den)
  • 1 - 2 fedd hvitløk
  • 3 dl kremfløte
  • 2 pakker Eldorado Hakkede tomater (390g pr pakke)
  • Salt og pepper etter smak
Fremgangsmåte
Myke kjøttboller
  1. Forvarm ovn til 220°C.
  2. Ha kjøttdeig og salt i en bolle og la kjøkkemaskin jobbe noen minutter. Det er for å kjøre kjøttet seigt (det skal henge på fingrene når du tar på det).
  3. Pisk egg, fløte og krydder lett sammen og spe i kjøttdeigen.
  4. Finhakk løk og urter og ha i deigen.
  5. Dypp en skje i et glass iskaldt vann og form kjøttbollene
  6. Ha kjøttbollene på et bakepapirkledd stekebrett.
  7. Stek på midterste rille i 15 minutter.

Gryterett
  1. Kutt alt i passe biter.
  2. Start med å stek bacon.
  3. Når baconet har stekt litt tilsetter du kjøttdeig, hvitløk og finhakket chili.
  4. Ha i champinjong når kjøttet er gjennomstekt.
  5. Ha deretter i løk, revet gulrot og paprika og stek til det har mørnet.
  6. Ha hakkede tomater og fløte i og la gi et oppkok.
  7. La småputre på medium varme i 10-15 minutter.
Recipe by Fett & Forstand at https://fettogforstand.no/norsk/middagsretter/spicy-gryte-med-myke-kjottboller/