400 g kjøttdeig av svin (eller storfe om du heller ønsker det)
1 egg
1 dl fløte
1 ts salt
ca 20 g finhakket rødløk
litt fersk basilikum eller andre urter
litt muskat og pepper
Gryterett
400 g kjøttdeig
1 oppskrift myke kjøttboller.
250 g bacon
Ca 150 g løk
ca 150 g paprika
ca 150 g champinjong
1 liten gulrot, revet (kan sløyfes)
2-6 chili (avhengig av hvor sterk du liker den og om små barn skal spise den)
1 - 2 fedd hvitløk
3 dl kremfløte
2 pakker Eldorado Hakkede tomater (390g pr pakke)
Salt og pepper etter smak
Fremgangsmåte:
Myke kjøttboller
Forvarm ovn til 220°C.
Ha kjøttdeig og salt i en bolle og la kjøkkemaskin jobbe noen minutter. Det er for å kjøre kjøttet seigt (det skal henge på fingrene når du tar på det).
Pisk egg, fløte og krydder lett sammen og spe i kjøttdeigen.
Finhakk løk og urter og ha i deigen.
Dypp en skje i et glass iskaldt vann og form kjøttbollene
Ha kjøttbollene på et bakepapirkledd stekebrett.
Stek på midterste rille i 15 minutter.
Gryterett
Kutt alt i passe biter.
Start med å stek bacon.
Når baconet har stekt litt tilsetter du kjøttdeig, hvitløk og finhakket chili.
Ha i champinjong når kjøttet er gjennomstekt.
Ha deretter i løk, revet gulrot og paprika og stek til det har mørnet.