Kyllingfilet er jo litt for magert for vår del som spiser ketogent, derfor elsker vi å feite de opp! Fylt med deilig kremete saus og surret i bacon blir dette det perfekte lavkarbomåltid! Server gjerne med fløtegratinert sellerirot og aspargesbønner med en klatt smør. Disse passer også utmerker sammen med blomkålris eller sellerirotmos, eller bare med en frisk salat til.
- 4 kyllingfileter
- 1 medium sjalottløk
- 1 tomat
- ½ paprika (ca 50 g)
- 100 g champinjong
- 1 dl fløte
- 50 g kremost naturell
- 1 ss tamari- eller soyasaus
- 1 ts sambal oelek (juster opp eller ned mengden alt etter som hvor sterkt du liker det)
- salt og pepper etter smak
- 8 baconstrimler
- Forvarm ovnen til 200°C.
- Finkutt grønnsaker.
- Bres de i stekepanne med litt smør.
- Ha over fløte, kremost, tamari og sambal oelek.
- Rør til alt er godt blandet og begynner å tykne.
- Smak til med salt og pepper.
- Sett stekepanna til side.
- Del kyllingfiletene på langs men la den henge sammen på slutten.
- Brett ut stykkene, ha brødpose, plastfolie eller lignende over og slå forsiktig med en kjøtthammer, kjevle eller hva du måtte ha for hånd.
- Ha 2 ss avkjølt fyll i hver kyllingfilet.
- Brett sammen og surr 2 baconstrimler rundt hver filet.
- Ha kyllingfiletene og eventuelt overskuddsfyll over i en ildfast form.
- Stekes på midterste rille i 25 minutter. Hvis du vil ha sprøere bacon kan du godt sette på grillfunksjonen de siste minuttene av steketiden.
Dette var magisk!!!!
tusen takk, så hyggelig 🙂