Spicy, fylt kyllingfilet!
Skrevet av: Fett & Forstand
Serveringer: 4 porsjoner
- 4 kyllingfileter
- 1 medium sjalottløk
- 1 tomat
- ½ paprika (ca 50 g)
- 100 g champinjong
- 1 dl fløte
- 50 g kremost naturell
- 1 ss tamari- eller soyasaus
- 1 ts sambal oelek (juster opp eller ned mengden alt etter som hvor sterkt du liker det)
- salt og pepper etter smak
- 8 baconstrimler
- Forvarm ovnen til 200°C.
- Finkutt grønnsaker.
- Bres de i stekepanne med litt smør.
- Ha over fløte, kremost, tamari og sambal oelek.
- Rør til alt er godt blandet og begynner å tykne.
- Smak til med salt og pepper.
- Sett stekepanna til side.
- Del kyllingfiletene på langs men la den henge sammen på slutten.
- Brett ut stykkene, ha brødpose, plastfolie eller lignende over og slå forsiktig med en kjøtthammer, kjevle eller hva du måtte ha for hånd.
- Ha 2 ss avkjølt fyll i hver kyllingfilet.
- Brett sammen og surr 2 baconstrimler rundt hver filet.
- Ha kyllingfiletene og eventuelt overskuddsfyll over i en ildfast form.
- Stekes på midterste rille i 25 minutter. Hvis du vil ha sprøere bacon kan du godt sette på grillfunksjonen de siste minuttene av steketiden.
Kcal: 276 - Fett: 25,6 - Karbohydrater: 0,7 - Protein: 10,6
Recipe by Fett & Forstand at https://fettogforstand.no/norsk/middagsretter/spicy-fylt-kyllingfilet/
3.5.3251