Sennepsuppe! (keto)

Sennepsuppe! (keto) Sennepsuppe! (keto) Sennepsuppe! (keto) Sennepsuppe! (keto)
REKLAME – Denne oppskriften er laget i samarbeid med- og inneholder linker til Tights.no – noen bilder kan inneholde produktplassering.
Sennepsuppe (keto)
– En varm, digg suppe er den perfekte høstmaten. Sennepsuppe høres kanskje rart ut, for det er ikke en typisk norsk rett, men det bør den i aller høyeste grad bli.

Ideen til Sennepsuppe!

Ideen til denne suppen kommer fra Ena-Marias nederlandske far. I nederland er sennepsuppe en greie, eller “mosterd soep” som det heter på nederlandsk. Vår oppskrift er basert på en oppskrift Jan sendte til oss, men med justeringer for å få den keto-vennlig.

Serveringstips!

Suppen kan spises som forrett, eller den er som et fullverdig måltid sammen med ditt favoritt keto-brød, eller flatbrød for de som liker å ha noe til suppen. Du kan også tilsette litt stekt sopp, bytte ut bacon med chorizo og/eller strø litt ost på toppen. Her er det bare å eksperimentere i vei!

Keto-vennlige fortykningsmidler

Supper er typisk tyknet med mel eller maizena, og ingen av de er dessverre keto. Det finnes mange gode keto-vennlige fortykningsmilder som alle passer til sine formål. I supper liker vi xanthangum best. Xanthangum har nøytral smak, gir en god tekstur (så lenge man ikke bruker for mye), og er  i tillegg veldig drøy i bruk. Du kan lese mer om fortykningsmidler i vår bytteguide.

Sennepsuppe (keto)
 
Skrevet av:
Serveringer: ca 4 porsjoner
Ingredienser:
  • 1 liten purreløk
  • 1 liten løk
  • 2 fedd hvitløk
  • 30 g smør
  • 1 liter kyllingkraft/buljong
  • 3 ss sennep - for eksempel dijonsennep eller grov sennep. Pølsesennep passer ikke til denne suppen.
  • 1 dl fløte
  • ¼-1/2 tsxanthangum
  • 200 g bacon
  • pepper og salt etter smak
Fremgangsmåte:
  1. Kutt bacon i middels store biter og stek gylden.
  2. Kutt løk og purreløk i middels store biter.
  3. Varm smør i en kjele og tilsett finhakket/presset hvirløk og løk. Stek løken blank.
  4. Tilsett kyllingbuljong/kraft og purreløk og kok til purreløken har mørnet.
  5. Kjør blandingen glatt med en stavmikser eller lignende.
  6. Tilsett fløte og xanthangum og gi et raskt oppkok. La putre til suppen tykner.
  7. Smak til med salt og pepper.
  8. Ha bacon i tallerken og hell over suppe. Server straks.

 

Opphavsrett og kommersiell bruk

Alt av bilder og tekst på denne siden er beskyttet av opphavsrett til åndsverk. Oppskriftene er utviklet av Fett & Forstand. Dersom en oppskrift er basert på eller inspirert av andre vil det fremkomme klart i hovedinnlegget.

All kommersiell bruk av oppskrifter funnet på denne bloggen skal avtales med Fett & Forstand. Deling av våre oppskrifter på egen nettside er velkommen men vi setter stor pris på at opphavet krediteres.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.