Sennepsuppe (keto)
 
 
Skrevet av:
Serveringer: ca 4 porsjoner
Ingredienser:
  • 1 liten purreløk
  • 1 liten løk
  • 2 fedd hvitløk
  • 30 g smør
  • 1 liter kyllingkraft/buljong
  • 3 ss sennep - for eksempel dijonsennep eller grov sennep. Pølsesennep passer ikke til denne suppen.
  • 1 dl fløte
  • ¼-1/2 tsxanthangum
  • 200 g bacon
  • pepper og salt etter smak
Fremgangsmåte:
  1. Kutt bacon i middels store biter og stek gylden.
  2. Kutt løk og purreløk i middels store biter.
  3. Varm smør i en kjele og tilsett finhakket/presset hvirløk og løk. Stek løken blank.
  4. Tilsett kyllingbuljong/kraft og purreløk og kok til purreløken har mørnet.
  5. Kjør blandingen glatt med en stavmikser eller lignende.
  6. Tilsett fløte og xanthangum og gi et raskt oppkok. La putre til suppen tykner.
  7. Smak til med salt og pepper.
  8. Ha bacon i tallerken og hell over suppe. Server straks.
Recipe by Fett & Forstand at https://fettogforstand.no/norsk/middagsretter/sennepsuppe-keto/