Sennepsuppe (keto)
Skrevet av: Fett & Forstand
Serveringer: ca 4 porsjoner
- 1 liten purreløk
- 1 liten løk
- 2 fedd hvitløk
- 30 g smør
- 1 liter kyllingkraft/buljong
- 3 ss sennep - for eksempel dijonsennep eller grov sennep. Pølsesennep passer ikke til denne suppen.
- 1 dl fløte
- ¼-1/2 tsxanthangum
- 200 g bacon
- pepper og salt etter smak
- Kutt bacon i middels store biter og stek gylden.
- Kutt løk og purreløk i middels store biter.
- Varm smør i en kjele og tilsett finhakket/presset hvirløk og løk. Stek løken blank.
- Tilsett kyllingbuljong/kraft og purreløk og kok til purreløken har mørnet.
- Kjør blandingen glatt med en stavmikser eller lignende.
- Tilsett fløte og xanthangum og gi et raskt oppkok. La putre til suppen tykner.
- Smak til med salt og pepper.
- Ha bacon i tallerken og hell over suppe. Server straks.
Recipe by Fett & Forstand at https://fettogforstand.no/norsk/middagsretter/sennepsuppe-keto/
3.5.3251