Denne retten er en av mine absolutte favoritter. Heldigvis kan vi fortsatt spise denne etter kostholdsomleggingen. Den eneste forskjellen er at vi har brukt å servere den med pasta og/eller ris.
Nå spiser vi den med lavkarbopasta, og det syns jeg faktisk smaker enda bedre!
Det er også er rett vi a l l t i d lager når vi har en større gruppe gjester på middag.
Den er like populær hos store og små.
I dag hadde jeg besøk av mamma og to av søsknene mine og jeg laget som alltid full porsjon.
Denne er så utrolig digg å varme opp dagen etterpå 🙂
Oppskriften er nok til ca 6 personer.
Det er en fordel hvis du har en jerngryte, men ingen must 🙂
Chiligryte
- 900 g kjøttpølser.
- 250 g bacon.
- Ca 150 g løk.
- ca 150 g paprika.
- ca 150 g champinjong.
- 2-6 chili (avhengig av hvor sterk du liker den og om små barn skal spise den).
- 1 - 2 fedd hvitløk.
- 3 dl kremfløte.
- 2 pakker Eldorado Hakkede tomater (390g pr pakke).
Lavkarbopasta oppgradert versjon.
- 4 egg.
- 125 g Tine kremost (valgfri smak).
- 5 ts Fiberhusk.
Chiligryte
- Kutt alt i passe biter. Selv er jeg er veldig glad i litt store biter. Jeg beholde også skinnet på pølsa for ekstra "knas" (forutsatt at det ikke er syntetisk).
- Start med å stek bacon. Når baconet har stekt litt tilsetter du champinjong, chili og hvitløk og steker videre til champinjongen har mørnet.
- Tilsett deretter pølsebitene og stek til de er gjennomvarme. Husk å rør godt under steking så ingenting brenner seg fast. Ha i løk og paprika og stek til det har mørnet.
- Ha så i hakkede tomater og la det koke opp.
- Tilsett til slutt fløten og la det småputre i 10-15 minutter.
Lavkarbopasta
- Sett ovnen på varmluft 150°c.
- Pisk eggene luftig med håndvisp eller kjøkkenmaskin.
- Tilsett kremost og Fiberhusk og pisk til du får en jevn og fin røre.
- La hvile i 10 minutter.
- Pisk massen lett opp igjen.
- Smør 4 bakeark med olje.
- Jeg deler deigen i to for tynnest mulig resultat, og kjevler hver del ut mellom to bakeark så tynt som
- mulig. Bakearkene skal være på under steking.
- Ha på hvert sitt bakebrett og stek i ovnen i 10 minutter.
- Ta ut av ovnen, rull sammen og kutt i ønsket tykkelse.
- I dag kom jeg på et triks som fikk denne pastaen til å smake enda bedre, mindre tørt og mer "pastaaktig".
- Smelt ca 2 ss smør i en panne og vend inn pastaen.
- Ta av platen og la stå til sausen er ferdig. Dryss på litt salt og eventuelt litt Provancekrydder. NAM!
Denne var en innertier 🤩 Og nok til matboks til mannen i morra også 👍
Herlig! Glad den falt i smak 🙂
Laga Chili og Pølsegryta idag.Hadde bare litt pølser(Spicy ostepølser fra Jacobs) og resten kjøttdeig for og kutte litt på karbene…va nyyyydeli 😀 En av mine desiderte middagsfavoritter 😀
Pingback: Spicy gryte med myke kjøttboller! - Fett & Forstand