Pastasalat! (keto, glutenfri)

Pastasalat! (keto, glutenfri) Pastasalat! (keto, glutenfri) Pastasalat! (keto, glutenfri) Pastasalat! (keto, glutenfri)REKLAME – Denne oppskriften er laget i samarbeid med- og inneholder linker til Tights.no – noen bilder inneholder produktplassering.
Pastasalat! (keto, glutenfri) – Typisk rett på Norske koldtbord, og kjempegodt til grillmaten og som tilbehør til middagen. Vi har laget pastafri pastasalat som kan nytes med god samvittighet på keto! Hemmeligheten?

Pastasalat uten pasta

Vi har erstattet pasta med shirataki-nudler. Monster Lasagne (plater) inneholder nemlig 0 g karbohydrater som kroppen kan nyttiggjøre seg av. Det er laget av vann og tørket, pulverisert konjakrot – eller glucomannan som det heter. Glukomannan er et vannløselig polysakkarid som regnes som en kostfiber. Produktet kalles også shirataki, som betyr “hvit foss” på Japansk. Navnet beskriver utseende til nudlene perfekt! Vi skriver nudler, men produktet fås som ris, spagetti, nudler og nå også som små lasagneplater.  Det er kun utformingen som er annerledes, smaken er den samme. Se under for tips om tilberedning;

Det er veldig viktig å forbehandle produktet riktig for best mulig resultat (hentet fra Tight.no):

  • Tøm produktet i en sil.
  • Skyll under rennende vann. Det er viktig å skylle godt for å fjerne all smak fra væsken den har vært oppbevart i!
  • Varm opp olje eller smør i stekepanne til høy varme.
  • Ha deretter i risen i pannen sammen med godt krydder eller saus.
  • Har du laget en gryte med kjøtt eller annet har du deretter risen i for å trekke i denne.
  • Jo mer risen får trekke i krydder jo bedre smak og konsistens vil den få.

Holbarhet på Pastasalat

Pastasalat smaker aller best når det har fått hvile i kjøleskapet i ett døgn, da har alle smakene fått satt seg skikkelig! Pastasalat kan fint nytes nylig tilberedt også, og holder seg fint i en boks i kjøleskapet i opptil fem dager. Bør ikke fryses.

Pastasalat! (keto, glutenfri)
 
Skrevet av:
Ingredienser:
  • 100 g rømme
  • 50 g majones
  • ½ ts Fibersirup (kan sløyfes)
  • ¼ ts paprikapulver
  • ¼ ts løkpulver
  • salt og pepper etter smak
  • 100 g skinke i biter
  • 1 pakke Monster Lasagne avrent og skylt
  • 50 g dampede aspargesbønner
  • 25 g paprika
  • 30 g rødløk
  • 50 g gulrot
Fremgangsmåte:
  1. Bland sammen majones, rømme, Fibersirup og krydder. Smak til med salt og pepper.
  2. Kutt grønnsaker og skinke i middels store biter.
  3. Vend grønnsaker, skinke og monster lasagne i majonesblandingen.
Næringsinnhold pr 100 gram:
Kcal: 146,48 - Fett: 13,28 - Karbohydrater: 1,89 - Protein: 3,49

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.