Pasta Quattro Formaggi – (Lavkarbopasta med 4 Oster)

Pasta Quattro Formaggi - (Lavkarbopasta med 4 Oster)

Pasta Quattro Formaggi - (Lavkarbopasta med 4 Oster)

Pasta Quattro Formaggi - (Lavkarbopasta med 4 Oster)

Pasta Quattro Formaggi

Pasta Quattro Formaggi – (Lavkarbopasta med 4 Oster) er like nydelig som det høres ut. Denne enkle retten er en smaks-eksplosjon uten like, og passer store og små ganer (litt avhengig av hvilke oster du velger selvsagt). Den ultimate “comfort food”! Jeg tillot meg å snike i pølsebiter da det minner meg om en rett jeg brukte å kjøpe til lunch på utsalget hos Tromsøs kjøttfabrikk Mydland når jeg studerte reiseliv på Næringsakademiet i sin tid. Før kostholdsomleggingen lagde vi en lignende rett av Toros “pasta di parma” (forutenom bearnaise den eneste posematen vi brukte) og pølsebiter. Vår Pasta Quattro Formaggi – (Lavkarbopasta med 4 Oster)  tok meg 25 minutter å lage, inkludert ventetiden på pastaen. Sausen ble tilberedt imellom slagene. Med andre ord lekende lett, og utrolig godt!

Pasta Quattro Formaggi - (Lavkarbopasta med 4 Oster)
 
Skrevet av:
Serveringer: 3-4 porsjoner
Ingredienser:
Ostesaus
  • 3 dl fløte
  • 125 g kremost naturell
  • 200 g valgfri ost (vi brukte 50 g cheddar,70 g gouda, 30 g parmesan og 50 g edamer) Her kan du eksperimentere og bruke for eksempel geitost, blåmuggelost osv. Hva enn din gane begjærer.
  • 2 ss fersk finkuttet persille (du kan også bruke tørket)
  • Salt & Pepper etter smak
  • 300 g pølser i terninger (egen vri, kan sløyfes)

Pasta
  • 4 egg
  • 125 g kremost
  • 5 ts fiberhusk
Fremgangsmåte:
Ostesaus
  1. Ha fløte og kremost i en kjele og varm opp på medium varme mens du stadig rører.
  2. La sausen få et oppkok før du tar den av plata.
  3. Avkjøl sausen noe før du rører inn osten. Det kan ta litt tid før all osten er smeltet - hvis osten ikke smelter helt kan du ha kjelen tilbake på plata med lav varme. For høy varme kan føre til kornete saus.

Pasta
  1. Forvarm ovnen til 150°C varmluft.
  2. Pisk egg og kremost glatt.
  3. Pisk inn Fiberhusk til alt er godt blandet.
  4. La hvile i 10 minutter.
  5. Pisk deigen lett opp igjen.
  6. Kjevle deigen mellom 2 oljede bakeark.
  7. Stekes i 10 minutter med bakepapirene på.
  8. Kutt pastaen i passe biter og ha i ostesausen. Server gjerne med revet parmesan.
Næringsinnhold pr 100 gram:
Kcal: 267 - Fett: 23,9 - Karbohydrater: 1,9 - Protein: 10,6

 

Opphavsrett og kommersiell bruk

Alt av bilder og tekst på denne siden er beskyttet av opphavsrett til åndsverk. Oppskriftene er utviklet av Fett & Forstand. Dersom en oppskrift er basert på eller inspirert av andre vil det fremkomme klart i hovedinnlegget.

All kommersiell bruk av oppskrifter funnet på denne bloggen skal avtales med Fett & Forstand. Deling av våre oppskrifter på egen nettside er velkommen men vi setter stor pris på at opphavet krediteres.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.