Pasta Quattro Formaggi – (Lavkarbopasta med 4 Oster) er like nydelig som det høres ut. Denne enkle retten er en smaks-eksplosjon uten like, og passer store og små ganer (litt avhengig av hvilke oster du velger selvsagt). Den ultimate “comfort food”! Jeg tillot meg å snike i pølsebiter da det minner meg om en rett jeg brukte å kjøpe til lunch på utsalget hos Tromsøs kjøttfabrikk Mydland når jeg studerte reiseliv på Næringsakademiet i sin tid. Før kostholdsomleggingen lagde vi en lignende rett av Toros “pasta di parma” (forutenom bearnaise den eneste posematen vi brukte) og pølsebiter. Vår Pasta Quattro Formaggi – (Lavkarbopasta med 4 Oster) tok meg 25 minutter å lage, inkludert ventetiden på pastaen. Sausen ble tilberedt imellom slagene. Med andre ord lekende lett, og utrolig godt!
- 3 dl fløte
- 125 g kremost naturell
- 200 g valgfri ost (vi brukte 50 g cheddar,70 g gouda, 30 g parmesan og 50 g edamer) Her kan du eksperimentere og bruke for eksempel geitost, blåmuggelost osv. Hva enn din gane begjærer.
- 2 ss fersk finkuttet persille (du kan også bruke tørket)
- Salt & Pepper etter smak
- 300 g pølser i terninger (egen vri, kan sløyfes)
Pasta
- 4 egg
- 125 g kremost
- 5 ts fiberhusk
- Ha fløte og kremost i en kjele og varm opp på medium varme mens du stadig rører.
- La sausen få et oppkok før du tar den av plata.
- Avkjøl sausen noe før du rører inn osten. Det kan ta litt tid før all osten er smeltet - hvis osten ikke smelter helt kan du ha kjelen tilbake på plata med lav varme. For høy varme kan føre til kornete saus.
Pasta
- Forvarm ovnen til 150°C varmluft.
- Pisk egg og kremost glatt.
- Pisk inn Fiberhusk til alt er godt blandet.
- La hvile i 10 minutter.
- Pisk deigen lett opp igjen.
- Kjevle deigen mellom 2 oljede bakeark.
- Stekes i 10 minutter med bakepapirene på.
- Kutt pastaen i passe biter og ha i ostesausen. Server gjerne med revet parmesan.