Pasta Quattro Formaggi - (Lavkarbopasta med 4 Oster)
 
 
Skrevet av:
Serveringer: 3-4 porsjoner
Ingredienser
Ostesaus
  • 3 dl fløte
  • 125 g kremost naturell
  • 200 g valgfri ost (vi brukte 50 g cheddar,70 g gouda, 30 g parmesan og 50 g edamer) Her kan du eksperimentere og bruke for eksempel geitost, blåmuggelost osv. Hva enn din gane begjærer.
  • 2 ss fersk finkuttet persille (du kan også bruke tørket)
  • Salt & Pepper etter smak
  • 300 g pølser i terninger (egen vri, kan sløyfes)

Pasta
  • 4 egg
  • 125 g kremost
  • 5 ts fiberhusk
Fremgangsmåte
Ostesaus
  1. Ha fløte og kremost i en kjele og varm opp på medium varme mens du stadig rører.
  2. La sausen få et oppkok før du tar den av plata.
  3. Avkjøl sausen noe før du rører inn osten. Det kan ta litt tid før all osten er smeltet - hvis osten ikke smelter helt kan du ha kjelen tilbake på plata med lav varme. For høy varme kan føre til kornete saus.

Pasta
  1. Forvarm ovnen til 150°C varmluft.
  2. Pisk egg og kremost glatt.
  3. Pisk inn Fiberhusk til alt er godt blandet.
  4. La hvile i 10 minutter.
  5. Pisk deigen lett opp igjen.
  6. Kjevle deigen mellom 2 oljede bakeark.
  7. Stekes i 10 minutter med bakepapirene på.
  8. Kutt pastaen i passe biter og ha i ostesausen. Server gjerne med revet parmesan.
Recipe by Fett & Forstand at https://fettogforstand.no/norsk/middagsretter/pasta-quattro-formaggi-lavkarbopasta-med-4-oster/