REKLAME – Denne oppskriften er laget i samarbeid med- og inneholder linker til Tights.no
Pasta med Kylling og Pesto! (Keto, Glutenfri) – Noe av det beste jeg vet! Før brukte vi å lage pesto pasta etter oppskriften til Nigella Lawson, men denne inneholder poteter og dermed har vi laget vår egen versjon.
Vi har laget mange varianter av pesto-pasta. Med bacon, med kun spekeskinke, med kylling og med strimlet svinekjøtt. Mulighetene er mange, så lenge man har selve hovedingrediensen som jo er pesto.
Hjemmelaget eller kjøpe-pesto?
Orker du ikke lage pesto selv finnes det mange gode merker som er innafor på keto. Du må bare lete i butikkhyllene, gjerne på internasjonale matbutikker – der har de som regel et veldig godt utvalg. I mange kommersielle varianter finnes det dessverre en del rare ingredienser, så les innholdslisten nøye!
Mirakelnudler!
Shirataki-nudler (japansk: 白 滝) er en type japanske nudler laget av mel fra planten Amorphophallus konjac. Ordet “shirataki” betyr “hvit foss” på Japansk, noe som beskriver utseendet til nudlene. Shirataki-nudler består for det meste av vann og glukomannan (vannløselig kostfiber), noe som gir nudlene et ekstremt lavt karbohydrat- og kaloriinnhold (ca. 8 kcal per 100 g). Shirataki-nudler brukes derfor som en ingrediens i forskjellige lavkarbokosthold. Nudlene smaker ingenting, men laken de ligger i som egentlig er rent vann, kan lukte litt fiskeaktig når du først åpner posen. Det er derfor viktig at du skyller de GOD i kaldt rennende vann før tilberedning.
Hvilken type?
Tights har fått mange spennende smaker av miracle produkter, så her er det bare å velge og vrake! Vår favoritt er Monster Miracle Noodles, og vi gleder oss til å smake de nye, spennende smakene av miracle spaghetti!
- 1 stor potte basilikum
- 2 gode ss pinjekjerner
- 50 g revet parmesan
- 2 fedd hvitløk
- 1 dl SunnRask extra virgin olivenolje
- salt og pepper
Pasta med Kylling og Pesto!
- 600 g lårfilet av kylling
- 100 g spekeskinke
- 200 g aspargesbønner - frosne eller ferske
- 3 pakker Monster Diet Miracle Spaghetti
- 2 ss ristede pinjekjerner
- Revet parmesan
- 1 ss tørket basilikum
- 2 ss olivenolje
- 1 ts salt
- ½ ts pepper
- ½ ts løkpulver
- Puls basilikum, pinjekjerner og hvitløk i food prosessor eller blender.
- Vend inn olje for hånd.
- Smak til med salt og pepper.
Pasta med Kylling og Pesto!
- Bland sammen olje og krydder og gni kyllingbitene godt inn med blandingen.
- Varm en stekepanne med godt med smør og stek kyllingfiletene først på høy varme så skinnet blir sprøtt, deretter på middels varme til gjennomstekt.
- Skjær spekeskinke i strimler.
- Rist pinjekjerner i en tørr stekepanne.
- Sil laken av spagetti og skyll godt.
- Kok opp vann med litt salt og ha spagettien i det kokende vannet sammen med aspargesbønner. La vannet få et oppkok igjen og la fosskoke i ca 1-2 minutter. Sil av vannet og rør inn pesto.
- Rør inn strimlet spekeskinke, pinjekjerner og revet parmesan og server straks.