Taco, en av de første tingene vi prøvde oss på etter kostholdsomleggingen. Vi lagde krydderblanding etter oppskriften på krydderglassene fra Hindu, og brukte ostechips som tacoskjell. Det var godt, men det ble liksom ikke det samme uten tortillalefsene. Det har vi gjort noe med. I dag har vi laget en enkel og smakfull salsa, en egen krydderblanding og vi har lekt oss med tortillalefser og tacoskjell. Oppskriftene er egenkomponerte. Tortillalefsene er inspirert av en engelsk oppskrift jeg har tatt screenshot av men dessverre ikke finner tilbake til. M E G E T fornøyd med resultatet!
Lavkarbo Salsa
- 200 g tomater.
- 1 sjalottløk.
- 1 liten chili.
- 1 fedd hvitløk.
- ¼ grønn paprika.
- 1 ts eddik.
- 0,5 ts spisskummin.
- 1 ts salt.
- 1 dryss pepper.
- 0,5 ts koriander.
Lavkarbo Tacokrydder ala Fett & Forstand
- 1-2 ts salt.
- 2 ts spisskummin.
- 0,5 ts koriander.
- 0,5 - 1 ts chiliflak.
- 1 ts hvitløkpulver.
- 2 ts paprikapulver.
- 2 ts oregano.
- 0,5 ts pepper.
- 1 ts Sukrin Gold (kan sløyfes).
Lavkarbo Tortillalefser & Tacoskjell
- 100 g mandelmel (vanlig).
- 70 g linfrømel (kan lages selv i blender).
- 2 ss kokosmel.
- 2 ss knuste chiafrø (kan lages selv i blender).
- 1 strøken ss fiberhusk.
- 1 ts salt.
- 2,5 dl vann.
- Sett stekeovnen på grillfunksjon på 200g.
- Grovkutt grønnsakene og ha i en ildfast form.
- Pensle med litt olje og dryss på krydder.
- Sett øverst i stekeovnen, rett under grillristene, i 10 minutter.
- Hell grønnsakene og eddik over i en blender eller Food processor.
- Om du ønsker en litt mer chunky salsa kan du legge til sides litt av tomatene.
- Hvis du liker salsaen din litt mer "tomatete" kan du ha i 1-2 ts tomatpurre.
- Puls blandingen til du får ønsket konsistens.
- Ha i beholder og avkjøl.
- Denne oppskriften er nok til 400 kjøttdeig eller annet kjøtt.
- Du kan gjerne lage flerdobbel oppskrift og ha i beholder klar til neste gang.
- toppet ss krydderblanding til 400g kjøtt.
Tacoskjell
- Ha alle ingrediensene i en bolle og bland godt. Vi brukte k-kroken på Kenwooden vår.
- La deigen hvile i 40 minutter.
- Kjevles ut så tynt som mulig mellom to bakeark.
- Vi stakk ut sirkler med en bakebolle, og stekte på Meteor steketakke på nivå 6.
- Du kan godt bruke en non stick stekepanne. Tortillalefsene skal steke 1-2 minutter på hver side, til de såvitt får litt farge.
- Legg lag på lag som pannekaker etter hvert som de blir ferdige, så de ikke tørker ut.
- For tacoskjell; kjevle ut på bakepapir og heng skjellene over stekerist med bakepapiret på og ned mot metallet. Se bilde :).
- Stekes på 200°c i 8-10 minutter (følg godt med).
2 ts paprikapulver og 1 ts chiliflak
1 ts hvitløkpulver og 2 ss tørket persille
2 ts gurkemeie og 2 ts spisskummin
TIPS : Vi delte deigen i 4 og lagde en av hver smak + naturell. Oppgitte mål gjelder en hel deig.
Pingback: Hjemmelaget Tacokrydder! (keto, glutenfri) - Fett & Forstand
Pingback: Pico De Gallo (rå tomatsalsa) - Fett & Forstand