Lavkarbo Taco !
Skrevet av: Fett og Forstand
- 200 g tomater.
- 1 sjalottløk.
- 1 liten chili.
- 1 fedd hvitløk.
- ¼ grønn paprika.
- 1 ts eddik.
- 0,5 ts spisskummin.
- 1 ts salt.
- 1 dryss pepper.
- 0,5 ts koriander.
- 1-2 ts salt.
- 2 ts spisskummin.
- 0,5 ts koriander.
- 0,5 - 1 ts chiliflak.
- 1 ts hvitløkpulver.
- 2 ts paprikapulver.
- 2 ts oregano.
- 0,5 ts pepper.
- 1 ts Sukrin Gold (kan sløyfes).
- 100 g mandelmel (vanlig).
- 70 g linfrømel (kan lages selv i blender).
- 2 ss kokosmel.
- 2 ss knuste chiafrø (kan lages selv i blender).
- 1 strøken ss fiberhusk.
- 1 ts salt.
- 2,5 dl vann.
- Sett stekeovnen på grillfunksjon på 200g.
- Grovkutt grønnsakene og ha i en ildfast form.
- Pensle med litt olje og dryss på krydder.
- Sett øverst i stekeovnen, rett under grillristene, i 10 minutter.
- Hell grønnsakene og eddik over i en blender eller Food processor.
- Om du ønsker en litt mer chunky salsa kan du legge til sides litt av tomatene.
- Hvis du liker salsaen din litt mer "tomatete" kan du ha i 1-2 ts tomatpurre.
- Puls blandingen til du får ønsket konsistens.
- Ha i beholder og avkjøl.
- Denne oppskriften er nok til 400 kjøttdeig eller annet kjøtt.
- Du kan gjerne lage flerdobbel oppskrift og ha i beholder klar til neste gang.
- toppet ss krydderblanding til 400g kjøtt.
- Ha alle ingrediensene i en bolle og bland godt. Vi brukte k-kroken på Kenwooden vår.
- La deigen hvile i 40 minutter.
- Kjevles ut så tynt som mulig mellom to bakeark.
- Vi stakk ut sirkler med en bakebolle, og stekte på Meteor steketakke på nivå 6.
- Du kan godt bruke en non stick stekepanne. Tortillalefsene skal steke 1-2 minutter på hver side, til de såvitt får litt farge.
- Legg lag på lag som pannekaker etter hvert som de blir ferdige, så de ikke tørker ut.
- For tacoskjell; kjevle ut på bakepapir og heng skjellene over stekerist med bakepapiret på og ned mot metallet. Se bilde :).
- Stekes på 200°c i 8-10 minutter (følg godt med).
Forslag til krydder
2 ts paprikapulver og 1 ts chiliflak
1 ts hvitløkpulver og 2 ss tørket persille
2 ts gurkemeie og 2 ts spisskummin
TIPS : Vi delte deigen i 4 og lagde en av hver smak + naturell. Oppgitte mål gjelder en hel deig.
Recipe by Fett & Forstand at https://fettogforstand.no/norsk/middagsretter/lavkarbo-taco/
3.5.3251