Lavkarbo Fiskeboller i hvitsaus!

Lavkarbo Fiskeboller i hvitsaus!
Lavkarbo Fiskeboller i hvitsaus!I går ble middagen for første gang på snart 2 år (lavkarbo) fiskeboller i hvitsaus! Eller favoritten da, som er hvitsaus med karri! Det er ikke mye vi har savnet på lavkarbo, men en god gammeldags husmannskost-rett gjorde seg virkelig. Servert gjerne lavkarbo fiskeboller i hvitsaus med trekt sellerirot, litt raspet gulrot og massevis av bacon og baconfett! Nå hadde vi ikke lavkarbo flatbrød for hånden men jeg vil tippe det hadde passet helt utmerket!

Lavkarbo Fiskeboller
 
Forberedelse
Tid
Total tid
 
Skrevet av:
Serveringer: 6 stk
Ingredienser:
Fiskeboller
  • 400 g hvit fisk (vi brukte seifilet)
  • 1 ss romtemperert smør
  • 1 egg
  • ½ dl fløte
  • ½ sjalottløk
  • ½ ts muskatnøtt
  • ½ - 1 ts salt
  • ½ - 1 ts hvitpepper
  • 1 ts johannesbrødkjernemel
  • ½ ts Fiberhusk

Hvitsaus
  • 50 g smør
  • 125 g kremost naturell
  • 3 dl fløte
  • 4 dl fiskekraft
  • ¼ ts xanthan gum (anbefales) alt. ½ ts johannesbrødkjernemel.
  • Salt, pepper og eventuelt karri etter smak.
Fremgangsmåte:
  1. Forvarm ovn til 160°C,
  2. Puls fiskefiletene sammen med salt i foodprosessor. Pass på at det ikke går varmgang i deigen.
  3. Bland inn finhakket sjalottløk.
  4. Pisk fløte, egg og krydder lett sammen og spe sakte i fiskefarsen mens maskinen blander på sakte hastighet.
  5. Ha i smø, jbkm og Fiberhusk til slutt og bland godt.
  6. La deigen hvile i ca 10 minutter.
  7. Form fiskeboller og ha over på et bakepapirkledd stekebrett.
  8. Stek midt i ovnen i 15-20 minutter.

Hvitsaus
  1. Smelt smør i en kjele til det såvitt begynner å mørkne.
  2. Ha i fiskekraft, fløte og kremost og rør til kremosten er helt løst opp.
  3. Gi et oppkok og smak til med salt, pepper og karri.
  4. Rør inn xanthan gum/jbkm og la sausen småputre i ca 10 minutter.
Næringsinnhold pr 100 gram:
Kcal: 132 - Fett: 11 - Karbohydrater: 2,4 - Protein: 5,1

 

5 Comments

  1. Gry Hagen Evenstad

    Kan fiskebollene fryses?

  2. Linda Antonsen

    Jeg lagde sausen til fiskebollene i går og serverte med kjøpte fiskeboller. Det ble aldeles nydelig, tusen hjertelig takk for flotte oppskrifter!

  3. Pingback: Lavkarbo Tykklefser med smørkrem! - Fett & Forstand

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.