I går ble middagen for første gang på snart 2 år (lavkarbo) fiskeboller i hvitsaus! Eller favoritten da, som er hvitsaus med karri! Det er ikke mye vi har savnet på lavkarbo, men en god gammeldags husmannskost-rett gjorde seg virkelig. Servert gjerne lavkarbo fiskeboller i hvitsaus med trekt sellerirot, litt raspet gulrot og massevis av bacon og baconfett! Nå hadde vi ikke lavkarbo flatbrød for hånden men jeg vil tippe det hadde passet helt utmerket!
- 400 g hvit fisk (vi brukte seifilet)
- 1 ss romtemperert smør
- 1 egg
- ½ dl fløte
- ½ sjalottløk
- ½ ts muskatnøtt
- ½ - 1 ts salt
- ½ - 1 ts hvitpepper
- 1 ts johannesbrødkjernemel
- ½ ts Fiberhusk
Hvitsaus
- 50 g smør
- 125 g kremost naturell
- 3 dl fløte
- 4 dl fiskekraft
- ¼ ts xanthan gum (anbefales) alt. ½ ts johannesbrødkjernemel.
- Salt, pepper og eventuelt karri etter smak.
- Forvarm ovn til 160°C,
- Puls fiskefiletene sammen med salt i foodprosessor. Pass på at det ikke går varmgang i deigen.
- Bland inn finhakket sjalottløk.
- Pisk fløte, egg og krydder lett sammen og spe sakte i fiskefarsen mens maskinen blander på sakte hastighet.
- Ha i smø, jbkm og Fiberhusk til slutt og bland godt.
- La deigen hvile i ca 10 minutter.
- Form fiskeboller og ha over på et bakepapirkledd stekebrett.
- Stek midt i ovnen i 15-20 minutter.
Hvitsaus
- Smelt smør i en kjele til det såvitt begynner å mørkne.
- Ha i fiskekraft, fløte og kremost og rør til kremosten er helt løst opp.
- Gi et oppkok og smak til med salt, pepper og karri.
- Rør inn xanthan gum/jbkm og la sausen småputre i ca 10 minutter.
Kan fiskebollene fryses?
Det bør gå fint 🙂
Jeg lagde sausen til fiskebollene i går og serverte med kjøpte fiskeboller. Det ble aldeles nydelig, tusen hjertelig takk for flotte oppskrifter!
Hei
Så bra 🙂
Tusen takk for tilbakemeldingen :var hyggelig å høre at du likte den 🙂
Ha en super helg videre 🙂
Pingback: Lavkarbo Tykklefser med smørkrem! - Fett & Forstand